Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prestižno priznanje
  • 11.12.2013. 19:28

Acin salaš - jednostavno najbolji

Ovo prestižno priznanje Acinom salašu zajednički su dodjelili Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia.

  • 665
  • 58
  • 0

Na nedavnoj održanoj 15. poslovno - turističkoj burzi PUT, u Malinskoj na otoku Krku, seosko turističko imanje Acin Salaš u Tordnicima vlasnika Adama Adžića osvojio je nagradu Simply the best u kategoriji Turizam ruralnog područja OPG te tako postao simply the best objekt seoskog turizma kontinentalne Hrvatske. Nagrada Simply the best dodjeljuje se za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice, a ove je godine dodijeljena po peti puta.

Ovo prestižno priznanje Acinom salašu zajednički su dodijelili Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia. Acin salaš temeljem kandidature Turističke zajednice Vukovarsko - srijemske županije, ovu je nagradu osvojio u konkurenciji 27 objekata s područja cijele Hrvatske. Anonimno povjerenstvo ocijenilo je Acin salaš principom tajnoga gosta, a slijedom točno određenih kriterija. Vlasniku salaša Adamu Adžiću, zasluženu kristalnu statuu i priznanje sa zlatnim znakom za kontinentalnu Hrvatsku, uručio je član Upravnog odbora UHPA-e Euro Juričić.

Poslovna turistička burza PUT je tradicionalni godišnji poslovni susret turističkih djelatnika iz područja agencijskog poslovanja, hotelijerstva i ugostiteljstva, sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija. Prvenstveni cilj burze je okupljanje turističke ponude Hrvatske i susjednih zemalja namijenjene domaćim i inozemnim organizatorima putovanja. Ovogodišnji susret održan je od 4.do 6. prosinca u Hotelu Malin, u Malinskoj na otoku Krku. Na burzi je sudjelovalo 110 turističkih djelatnika iz 7 zemalja regije, Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Crne Gore.

Acin salaš u Tordincima prostire se na oko 4 hektara površine. Riječ je o šokačkom imanju u kojem sve miriše na tradiciju, upotpunjenom objektima tradicijske vrijednosti s obilježjima nekadašnjih stanova - salaša, ambarima, čardacima, svinjcima, konjskom štaoma, đermom, krušnom peći, pušnicom, ovčarnikom. Hrana se ovdje priprema na stari, šokački način i ostvaruje neponovljivi gastronomski užitak. Veselje uz kazan za pečenje rakije, tradicijsku svinjokolju i pregršt drugih slavonskih običaja upotpunjuje doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva.

U sklopu salaša, hrana se poslužuje u restoranskoj dvorani kapaciteta do 70 osoba i na otvorenoj terasi kapaciteta do 250 osoba. Salaš raspolaže s 55 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i dva apartmana s kuhinjom. Inače, selo Tordinci nalazi se 12 kilometara udeljno od Vinkovaca, kojjima i gravitira te 24 kilometra od Osijeka i 14 od Vukovara. Prvi put se spominje 1269. godine, a leži na lijevoj obali rijeke Vuke ne velikom zavoju sjeverno od Vinkovaca.


Tagovi

Turizam Ruralni prostor Nagrada Salaš Seosko imanje Burza Smještaj Gastronomija Šokački stan Ponuda


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.