Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Papučki jaglaci
  • 26.03.2017. 19:10

1500 planinara pozdravilo proljeće na Papuku

Tradicija duga 35 godina - Papučki jaglaci: Planinari pozdravljaju proljeće! U šetnju Papukom krenulo ih više od 1.500!

Foto: Marko Krstanović
  • 1.620
  • 101
  • 0

Više od 1.500 planinara okupilo se na 35. Papučkim jaglacima u Velikoj. Riječ je o najvećoj planinarskoj manifestaciji u ovom dijelu Slavonije kojom simbolično planinari slave početak proljeća, javlja pozega.eu

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova lijepe naše, na jaglace su došli su brojni članovi iz više društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije.

Okupili su se, već po tradiciji, kod Planinarskog doma Lapjak otkud su krenuli u šetnju Papukom, neiscrpnim izvorom prirodnih ljepota.

Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje

Već po tradiciji planinarima se za višesatno uživanje u prirodi nudi pet staza od onih najlakših do Trišnjice i Tauberovih stijena s kojih puca zasigurno najljepši pogled do onih malo težih prema Češljakovačkom visu, Mališćaku i Jankovcu.

Uz planinarske vodiče tu su bili i rendžeri Parka prirode Papuk koji su vodili uspon do Jankovca koji je nekada trajao i do pet sati, a za sigurnost sudionika i ovaj puta brinuli su članovi požeške stanice HGSS-a.

Dobrodošlicu u Veliku svima je poželio načelnik općine Velika Vlado Boban, gradonačelnik Požege Vedran Neferović te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim je bio i njegov zamjenik Željko Jakopović.

Uz jutarnju okrjepu, nakon vraćanja na mjesto polaska sve sudionike je dočekala ponuda jela i pića te glazba pa bi druženje moglo potrajati sve do mraka.

Vrijeme za hodanje je idealno. Kiša im, kažu planinari, nije pokvarila užitak jer kako to obično kažu: Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje.

Foto: Marko Krstanović


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Papučki jaglaci Planinari Velika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]