Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIP-AGRI
  • 26.03.2015. 11:35

Želite li biti dio fokusne grupe za inovacije i agrarni biznis?

Europska komisija objavila je natječaj u kojem se traže stručnjaci, od poljoprivrednih proizvođača do savjetnika i znanstvenika. Svi oni sudjelovat će u fokusnoj grupi za poticanje poduzetništva i inovacija u poljoprivredi.

  • 259
  • 24
  • 0

Europska komisija traži 20 stručnjaka - poljoprivrednika, savjetnika i znanstvenika za novu fokusnu grupu europskog inovacijskog partnerstva "Poljoprivredna produktivnost i održivost" (European Innovation Partnership - Agricultural Productivity and Sustainability, EIP-AGRI).

Nova grupa temeljila bi se na uvođenju novih sudionika u poljoprivrednoj proizvodnji, a bavila bi se lekcijama za pospješivanje inovacija i poduzetništva. Stručnjaci će se sastati barem dvaput u periodu od 12 do 18 mjeseci kako bi pronašli odgovor na glavno pitanje. Koji obrasci karakteriziraju nove sudionike poljoprivrede i što se može naučiti od njih kako bi se poticala inovacija i poduzetništvo u poljoprivredi?

Tijekom sastanaka dijelit će znanje i iskustva. Svaka grupa istraživat će praktična inovativna rješenja i učit će na iskustvima tijekom korisnih projekata. Prvi sastanak je predviđen za 17. do 18. lipnja 2015.

Jeste li vi jedan od stručnjaka ili znate nekoga tko bi mogao biti?

Više možete saznati ovdje, a evo i direktnog linka na aplikaciju. Krajnji rok za prijavu je 13. travnja 2015. Poziv se odnosi na dvije fokusne grupe, a druga je "Voda i poljoprivreda: adaptivne strategije na razini poljoprivredne proizvodnje".

EIP-AGRI cilja na osiguravanje radnog sučelja za inovativne aktere, uključujući poljoprivrednike, savjetnike, sudionike agrarnog poduzetništva i civilnog društva te istraživače koji rade na europskoj, nacionalnoj i regionalnoj razini.

Partnerstvo služi kao katalizator za akcije vezane s inovacijama kako bi se poduprla produktivnost i održivi menadžment u cijelom lancu vrijednosti.


Tagovi

EIP-AGRI Aplikacija Proejkt Fukusne grupe New entrants into farming Poduzetništvo


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]