Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački Sajam
  • 23.08.2019. 15:00
  • Gradačac

Završne pripreme za 46. Sajam šljive u Gradačcu - očekuje se 310 izlagača

Organizatori vrše posljednje pripreme za dolazak izlagača i posjetitelja najstarije specijalizirane privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini koja će se održati od 28. do 31. kolovoza ove godine.

Foto: Gradačački sajam
  • 318
  • 31
  • 0

Ostalo je još pet dana do početka 46. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajma šljive u Gradačcu. Organizatori vrše posljednje pripreme za dolazak izlagača i posjetitelja najstarije specijalizirane privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini koja će se održati od 28. do 31. kolovoza ove godine.

"Postavlja se montažna hala, finaliziramo dogovore s izlagačima i pripreme za što bolji doček gostiju ovogodišnjeg sajma u Gradačcu. Očekujemo da će se na sajmu predstaviti oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, okruženja i zemalja Europske unije. Raduje nas dolazak starih partnera i dugogodišnjih prijatelja. Na sajmu će se predstaviti i novi izlagači među kojima je i jedna tvrtka za proizvodnju i preradu maslinovog ulja iz Italije", rekao je Hašim Šabanović, direktor tvrtke "Gradačački sajam" d.o.o. Gradačac.

I ove godine sajamske štandove krasit će kolektivne izložbe proizvođača i prerađivača hrane i pića, ali i drugih djelatnosti u poljoprivredi. Predstavit će se obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, turističke zajednice, lokalni poduzetnici i tvrtke iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, koji je s Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg Sajma šljive.

Osim predavanja, bit će i dodjela sajamskih medalja

Ova privredno-turistička manifestacija, nastala 1969. godine kao želja da se promovira šljiva i proizvodi od šljiva a potom i agrarni kompleks Bosne i Hercegovine, iz godine u godinu pruža izlagačima, poljoprivrednicima i znanstvenim radnicima, ali i predstavnicima vlasti svih nivoa u Bosni i Hercegovini i šire da otvoreno progovore o stanju poljoprivrede i njenom budućem razvoju kroz prizmu primjene novih znanstvenih saznanja i tehnologija

Tako će i ove godine biti održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike na Poljoprivrednom gospodarstvu "Krušik" u Donjem Skugriću (Modriča) i predavanje za pčelare na 2. sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda, koji će se održati kao prateća manifestacija Sajma šljive. 

Bit će dodijeljene sajamske medalje za kvalitetu izloženih proizvoda, "Velike Krušikove medalje" za jaka i alkoholna pića te medalje za kvalitetu ocijenjenih medova.

"Ove godine želimo da se posebno zahvalimo našim dugogodišnjim prijateljima, partnerima, sponzorima i medijskim pokroviteljima. Bit će to prilika da dodijelimo osam sajamskih plaketa za afirmaciju i unapređenje međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajma šljive", rekao je direktor Šabanović ističući da će ceremoniji otvaranja Sajma prisustvovati veliki broj gostiju iz zemlje i regije među kojima će biti Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i dugogodišnji prijatelj gradačačkog sajma te Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba grada koji je drugu godinu zaredom partner ove manifestacije. Očekuje se dolazak visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka i Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine kao i delegacija kantonalnih vlada, općina i gradova u Bosni i Hercegovini. 

Četiri dana bogate ponude izloženih proizvoda

Plakete za afirmaciju i unapređenje Sajma šljive bit će uručene dugogodišnjim prijateljima, partnerima i pokroviteljima manifestacije Stjepanu Mesiću i Milanu Bandiću, Županiji Posavskoj i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, te izlagačima i sponzorima Lactalis BH d.o.o. Gradačac, Mlijekoprodukt d.o.o. Kozarska Dubica i Meggle d.o.o. Posušje kao i medijskom pokrovitelju Radio televiziji Tuzlanskog kantona. 

Na Sajmu šljive sudjelovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi. Posjetitelji će u četiri sajamska dana moći uživati u bogatoj ponudi izloženih proizvoda na oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora. 

Prema najavama organizatora, ovogodišnji Sajam šljive pratit će brojne medijske kuće iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.


Tagovi

Gradačački sajam Sajam šljive Pripreme


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]