Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WineOS
  • 10.12.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

WineOS: Točno mjesec dana do šestog izdanja

Vinarstvo nudi pregršt divnih priča. WineOS je najbolji poligon da dio tih sjajnih priča uživo dočaramo publici, rekao je vinski pisac i bloger Željko Garmaz.

Foto: Denis Despot
  • 494
  • 68
  • 0

Još je točno mjesec dana do šestog izdanje festivala WineOS, koje će se održati 10. i 11. siječnja 2020. u dvorani Gradski vrt, a donijet će više kontakata proizvođača i distributera, istaknuli su organizatori na konferenciji za novinare u Osijeku, navodi se u priopćenju Udruge Dekanter.  

"Nećemo kopirati druge, želimo ponuditi nešto novo našim izlagačima i publici. Upravo zato smo se potrudili WineOS učiniti B2B manifestacijom, odnosno u značajno većoj mjeri spojiti proizvođače i distributere", rekao je idejni začetnik festivala Vinko Ručević.

Da je riječ o značajnom događaju, naglasio je i dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović. "Događaj koji neprestano raste i odvija se u doba godine koje je, u turističkom smislu, neiskorišteno, svakako zaslužuje pažnju i potporu lokalnih vlasti. Zbog toga se i Osječko-baranjska županija odlučila ponovno uključiti u organizaciju ovog festivala. Dobre ideje uvijek ćemo podržati na adekvatan način", dodao je Ivanović.

Odabir termina i nezaustavljivi rast WineOS-a, pohvalila je i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš"Grad Osijek živi i treba živjeti 365 dana u godini. Turizam je grana koja raste, ali još uvijek nije dovoljno iskorištena. Upravo ovakvi događaji podižu turističku ponudu na višu razinu, a u Hrvatsku i regiju šalju prekrasnu sliku našega grada", rekla je Gamoš.

Inače, 6. WineOS zauzet će 1.900 četvornih metara dvorane Gradski vrt samo u izlagačkom dijelu. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta.

Nezaobilazan dio festivala su i edukativne radionice koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz. "Vinarstvo nudi pregršt divnih priča koje redovito prenosim čitateljima. WineOS je najbolji poligon da dio tih sjajnih priča uživo dočaramo publici koja pokazuje velik interes. Tako će sudionici i na šestom izdanju WineOS-a imati prigodu doživjeti jedinstvene vinare i probati vina s kojima se gotovo nigdje ne mogu susresti", ističe Garmaz.

Jedan od značajnih noviteta je velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati prezentacije i promocije. Show cooking program će zasigurno zainteresirati brojne posjetitelje koji će na spomenutoj pozornici imati prigodu uživo gledati kako hranu priprema kuhar s Michelinovom zvjezdicom. Taj dio programa bit će detaljnije otkriven uoči početka festivala. Na WineOS-u će se, osim vinara, predstaviti i proizvođači delicija, rakija i craft piva, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

WineOs Festival Radionice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]