Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan pčele
  • 23.05.2022. 14:30
  • Varaždinska, Varaždin

Vrtićarci oslikavali košnice pčelama za njihov dan

Obilježavanjem Svjetskog dana pčele, Varaždinci istakli važnost njezine uloge za cijeli naš eko sustav

Foto: Antun Karlović
  • 170
  • 68
  • 0

Marljive ruke varaždinskih vrtićaraca oslikale su košnice u sklopu obilježavanja Svjetskog dana pčela

Cijeli je događaj ispred Gradske vijećnice otvorio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nakon čega je obišao izložbu pa se i sam pridružio djeci u oslikavanju. 

Po prvi puta nakon što se službeno u svijetu obilježava Svjetski dan pčele, u osmišljenoj organizaciji članova Udruge pčelara i građana Pčelarstvo online i članova volontera Hrvatske pčelarske službe 112 te Gradske pčelarske službe Varaždin koji djeluju u sklopu navedene udruge, na varaždinskom Korzu se održalo oslikavanje košnica na koje su se odazvali vrtićarci. 

Nastavilo se u predvorju kina Gaj gdje su svi zainteresirani građani i turisti mogli pogledati izložene radove učenika nižih razreda osnovnih škola s područja ovoga grada. 

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, u kinu Gaj besplatno se prikazivao sinkronizirani kultni film "Pčelica Maja", a sam je interes bio toliki da se s prvobitne jedne predviđene kino projekcije na kraju film gledalo u tri navrata.

A da djeca ne samo da znaju crtati i bojati u što se uvjerio i poznati varaždinski umjetnik Robert Grafolić koji se i sam uključio svojim radom oslikajući jednu košnicu, već i pjevati dokazala svojim spontanim nastupom. Čekajući svoj red za crtanje otpjevali su nekoliko pjesmica vezanih uz pčelice.

Dražen Kocet: Realna cijena domaćeg meda treba biti od 10 do 15 eura

Uz obećanje da će se sve nastaviti i druge godine, s nastojanjem da ovo preraste u jedan tradicijski događaj, članovi udruge Pčelarstvo onlineveć su pokrenuli aktivnosti pripreme obilježavanja Svjetskog dana pčele u Varaždinu 20. svibnja 2023. godine. 


Fotoprilog


Tagovi

Svjetski dan pčela Košnice Obilježavanje Vrtićarci


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/