Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrgorac u Zagrebu
  • 15.05.2019. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Vrgorac u Zagrebu uz jagode, pršut i vina

Već tradicionalno na Cvjetnom trgu će svi imati priliku kušati sočne jagode iz vrgorskog kraja, Dalmatinski pršut i vina autohtonih sorti Zlatarica, Trnak i Plavka.

Foto: TZ grada Vrgorca/Media Val
  • 305
  • 46
  • 0

Već tradicionalna manifestacija "Vrgorac u Zagrebu" s vrgoračkim jagodama, pršutom i vinima ove se godine održava u subotu, 18. svibnja na Cvjetnom trgu.  U vremenu od 9:00 do 16:00 sati svi će građani na Cvjetnom trgu imati priliku kušati sočne jagode iz vrgorskog kraja, Dalmatinski pršut i vina autohtonih sorti Zlatarica, Trnak i Plavka.

"Vrgorski se kraj ponosi svojim gastronomskim uspješnicama, što i nije čudno kad se uzme u obzir da iz Vrgorca i okolice dolazi više od polovice ukupno uzgojenih jagoda u Hrvatskoj. U Vrgorcu se nalazi i najveća pršutana u jugoistočnoj Europi iz koje na hrvatske stolove stiže više od 70 posto proizvodnje Dalmatinskog pršuta. Uz to, u bogatim vinogorjima vrgorskih plodnih polja zasađeno je preko 13 milijuna čokota loze što Vrgorsko vinogorje čini najvećim u Hrvatskoj", najavljuju iz Turističke zajednice grada Vrgorca.

Ianče, manifestaciju "Vrgorac u Zagrebu“ organizira Turistička zajednica grada Vrgorca u suradnji s proizvođačima i Udrugom "Vrgoračke jagode“, Udrugom vinara i vinogradara Grada Vrgorca te uz potporu Mesne industrije Braća Pivac. Osim degustacije najboljih gastronomskih delicija koje vrgorski kraj može ponuditi, sve posjetitelje očekuje i prigodni folklorni program kojim će Vrgorčani predstaviti svoj kraj, najavljuju organizatori.


Tagovi

Manifestacija Vrgorac u Zagrebu Vrgoračke jagode Dalmatinski pršut Zlatarica Trnak Plavka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!