Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Županijski plac
  • 21.05.2019. 10:00
  • Varaždinska, Varaždin

Više od 30 izlagača stiglo na Županijski plac i ponudilo najbolje sa svojih OPG-a

Da Varaždinci vole i žele kupovati domaće proizvode, pokazao je i prvi Županijski plac.

Foto: Igor Čolaković
  • 158
  • 7
  • 0

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu održan je - Županijski plac, nova izložbeno-prodajna manifestacija. Više od trideset izlagača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba ponudilo je svježe povrće i voće, kiselo zelje, bučino i repičino ulje, prirodne sokove, vina i rakije, pekmeze, umake, namaze i začine, domaći med, tjestenine i proizvode od heljde, kobasice i sireve, predmete tradicionalnog rukotvorstva i prirodnu kozmetiku, ali i vrtno sjemenje i sadnice.

"Zahvaljujući ovakvim sajmovima imamo prigodu kupovati domaće proizvode koji su nam inače teško dostupni, jer se inače prodaju na kućnom pragu. Ovdje imamo priliku i kušati ono što kupujemo, uživamo u raznolikoj ponudi. Bitno je da je domaće", isticali su zadovoljni kupci na prvom Županijskom placu.    

Bitno da je domaće

Županijski je plac organizirala Varaždinska županija, kako bi potaknula prodaju domaćih proizvoda. "Odlučili smo organizirati Županijski plac jer smo u razgovoru s lokalnim proizvođačima uvidjeli da postoji velika potreba za ovakvim manifestacijama. Odaziv izlagača i kupaca je izvanredan, stoga ćemo Županijski plac organizirati i 15. lipnja te 20. srpnja", istaknula je savjetnica župana Natalija Martinčević.

Zadovoljni su bili i domaći proizvođači, uglavnom mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su dobila novu prigodu za besplatnu promociju svojih proizvoda.

"Nama je ovo idealna prilika da se predstavimo i prodamo svoje proizvode. Mi logistički ne možemo sami, zato nam je svaka podrška dobrodošla", rekla je Božena Carević iz Ivanca, koja izrađuje predmete tradicijske baštine.  

Marija Cafuk iz Domitrovca istaknula je kako njeno poljoprivredno gospodarstvo redovno sudjeluje u ovakvim manifestacijama.

Besplatna promocija poljoprivrednih proizvođača

"Nama poljoprivrednim proizvođačima ovo puno znači, nemamo novaca da plaćamo reklame, pa nam je ovaj događaj najbolja reklama i promocija. Ideja je više nego dobra, iako možda nećemo prodati puno proizvoda, kupci će čuti za nas, uzeti kontakte te nas obići na našim imanjima i tamo kupiti naše proizvode", rekla je Marija Cafuk.

Značaj ovakvih manifestacija za promociju poljoprivrednih proizvoda istaknuo je i Josip Kotiščak, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Svetom Đurđu, koji je na Županijskom placu ponudi svoj med i pčelinje proizvode.

"Ovdje se ne radi o klasičnome placu, pa takve priredbe privuku više kupaca. Zanimaju se za naše proizvode, pitaju, kušaju, tako stvaramo kontakte s novim kupcima i dobivamo besplatnu promociju", naglasio je Josip Kotiščak.


Tagovi

Županijski plac Varaždin Domaći proizvodi


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]