Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZeGeVege
  • 06.09.2018. 19:00

Više od 100 eko poljoprivrednika i proizvođača na 11. ZeGeVege festivalu

Kebabi, burgeri, gulaši, falafel u wrapu, pašticade, tjestenine, indijske samose, soparnik, sirove torte, sladoledi, čokolade, štrudle, svježi smoothiji i zeleno craft pivo s ekstraktom konoplje samo su neki od proizvoda koji će mamiti brojne posjetitelje hrvatske Veganmanije.

Foto: Facebook/ZeGeVege/Matej Čelar
  • 496
  • 50
  • 0

Jedanaestu godinu zaredom održat će se ZeGeVege festival - najveći vegasnki festival u ovom dijelu Europe. Započinje sutra, 7. rujna u 8 sati, a održava se i u subotu, 8. rujna, do 19 sati, u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića i, kao i sve ove godine, u organizaciji Udruge za zaštitu prava životinja Prijatelji životinja.  

Nakon više od desetljeća postojanja, ZeGeVege festival prepoznat je kao nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske i kulturne ponude Hrvatske. 

Osnovni cilj Festivala je podizanje svijesti građana o važnosti zdravog života i razvoja koji ne uništava okoliš, promocija domaćih i inozemnih ekoloških proizvoda i proizvođača te promocija grada Zagreba kao grada osviještenog za održivi i ekološki način življenja. Na njemu će se predstaviti više od 100 ekoloških poljoprivrednika i proizvođača biljne hrane kozmetike koja nije testirana na životinjama, ekološke inovacije i neprofitne udruge koje se bave ekologijom, zaštitom životinja i sve popularnijim i zdravijim načinom prehrane na biljnoj osnovi.

Od kebaba do piva od konoplje 

Kebabi, burgeri, gulaši, falafel u wrapu, pašticade, tjestenine, indijske samose, soparnik, sirove torte, sladoledi, čokolade, štrudle, svježi smoothiji i zeleno craft pivo s ekstraktom konoplje samo su neki od proizvoda koji će mamiti brojne posjetitelje hrvatske Veganmanije. Zanimljiva predavanja i radionice kuhanja izmjenjivat će se svaki puni sat, a za dodatnu ugodnu, pozitivnu i veselu atmosferu, po čemu je ZeGeVege poznat, pobrinut će se plesne skupine.

Osim popularnih cupcakes koje će pripremati Igor Barberić, na radionicama kuhanja posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela: slatki i slani pohani kruh, omlet, čupavce, princes-krafne, mađarice, kocke od kakaa, tortu Schwarzwald, burek sa sirom, sir od suncokretovih sjemenki, pržene kuglice od slanutka (falafel), popečke od povrća, namaz od graha itd.

Kontrola razmnožavanja životinja kastracijom 

Na ZeGeVege festivalu prvi put sudjelovat će Mreža za zaštitu životinja, projekt udruge Prijatelji životinja, koji ima za cilj umrežavanje udruga, pojedinaca i institucija koji se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja i na zaštiti životinja općenito. 43 udruge koje su članice Mreže predstavit će svoj rad na promociji kontrole razmnožavanja životinja kastracijom kroz kampanju "Ili žmiriš ili si za kastraciju", kao i na poticanju lokalnih zajednica da propišu obaveznu trajnu sterilizaciju, uz evidentirane izuzetke, i da provode kontrolu mikročipiranja svih pasa. 

Sajam će otvoriti predsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, zajedno s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem. 

Detaljan program s popisom svih izlagača, izvođača i predavača, kao raspored njihovih nastupa i predavanja, dostupan je na stranici Prijatelji životinja te ZeGeVege


Tagovi

ZeGeVege Festival Veganstvo Prijatelji životinja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)