Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski mjesec
  • 05.08.2022. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Orahovica

Vinski mjesec u Virovitičko-podravskoj županiji - za izbor vina presudna tri kriterija

U rujnu vas čeka drugo izdanje manifestacije "Slavonija i Podravina, wine not!?". 

Foto: Matija Turkalj/Lollipop Media
  • 332
  • 19
  • 0

Spremni za vinski mjesec u Virovitičko-podravskoj županiji? U rujnu vas, naime, čeka drugo izdanje manifestacije "Slavonija i Podravina, wine not!?". 

Kako je najavljeno u Orahovici, u butik vinariji Patkoš na obroncima Krndije i Papuka, ružičasti nokturno u plemićkom ruhu u Dvorcu Janković 3. rujna, najbolji je uvod u čak šest ekskluzivnih vinskih eventa koji čine ovu manifestaciju jedinstvenom.

Posve drugačije iskustvo očekuje vas 11. rujna na pikniku u prekrasnoj Park-šumi Jankovac Parka prirode Papuk. O vinu i umjetnosti pričat će se 17. rujna na Wine&Artu u virovitičkom Dvorcu Pejačević, a 22. rujna o graševini u Dravskoj priči u Noskovcima. U Orahovici se 24. rujna šeće vinski maraton, a za kraj Vino i poezija 1. listopada u Interpretacijskom centru – Kući Petra Preradovića.

"Za izbor vina koja se degustiraju presudna su tri kriterija - vrhunska kvaliteta, sva moraju biti s područja Virovitičko-podravske županije i, naravno, biti dostupna na tržištu“, istaknula je poznata enologinja Ivana Nemet, ambasadorica manifestacije. 

Kako je istaknuo Saša Rister, gradonačelnik Orahovice, ovaj se grad posljednjih godina sve više razvija u smjeru vinskog turizma. "Na našem području zeleni silvanac daje vrhunske rezultate i po toj smo sorti poznati u vinskom svijetu, a veseli me da osim poznate PP Orahovica imamo i prekrasne male butik vinarije s izvrsnim vinima koje u naš grad privlače sve veći broj ljubitelja vina“, rekao je. 

Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama organizator svih šest vinskih događanja, istaknula je kako ovogodišnja manifestacija spaja važne točke na Plemićkoj ruti.

"Za sve koji žele biti dio ove lijepe vinske priče, važno je napomenuti da je broj mjesta ograničen, kotizacija za sudjelovanje po događanju iznosi 100 kuna, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac, za koji je potrebno izdvojiti 150 kuna, a kotizacija uključuje najam piknik košarice za dvije osobe. Obrasci za kotizaciju i više informacija o manifestaciji mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice“, poručila je Martina Jakelić, zaključuje se u priopćenju.


Tagovi

Slavonija i Podravina Wine not Manifestacija Vinski eventi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).