Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 26.09.2016. 19:30

Vinski maraton u Zmajevcu!

Samo za hrabre: Vinski maraton u Zmajevcu - 1. listopada 2016.

Foto: Marko Međugorac
  • 1.602
  • 75
  • 0

KUD József Attila i Udruga za njegovanje običaja Mađara Surduk iz Zmajevca, glavni organizatori manifestacije Vinski maraton, ponosno najavljuju 11. izdanje te manifestacije.

"U sklopu dana sela smo organizirali Vinski maraton, a sad nam se sve više čini da u sklopu Vinskog maratona organiziramo i dan sela", duhovito organizatori ističu kako se od ovaj vinski razvio u vlastitu instituciju.

2005. godine su počeli sa 40 natjecatelja, a 2015. su oboreni svi rekordi s respektabilnih 1.100 maratonaca te više tisuća posjetitelja. U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire.

"Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta - a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi (smještajni kapaciteti u Općini i široj okolici su taj vikend maksimalno iskorišteni).

Da bi olakšali vinarima posao i da ne bi svih nadamo se 1.100 maratonaca otišlo odmah u Katolički surduk u podrum broj 1, vinske ceste (surduke) smo označili s 3 različite boje. Vinski maraton svima počinje u 14:00 i svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je njihova čaša, majica, prvi bonovi. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 400 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 400 na žutu i 300 na zelenu pa se ljudi rotiraju."

Vinski maratonci 2016.

Tijekom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 18:00 sati. U 19:00 sati počinju koncerti. Ove će se godine i u Katoličkom i u Reformatskom surduku postaviti male bine, gdje će od 18:30 do 22:00 sata goste zabavljati naizmjenično tamburaški sastavi i bendovi s mađarskim pjesmama. Posjetiteljima se preporučuje da zabavu nastave u podrumima i u šatorima, naravno svugdje će živa glazba i vrhunska vina garantirati dobar provod. I ove godine će taj dan prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek, te na relaciji Beli Manastir-Karanac-Kneževi Vinogradi-Zmajevac. Cijena povratne karte je 30,00 kn.

Kotizacija za Vinski maraton će ove godine biti 80,00 kn po osobi. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca (iz 1841.godine), čašu, mapu sa označenim podrumima i toliki broj bonova, koliko se vinara prijavi (minimum 20). Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu primaju se rezervacije na mail: vinskimaraton@gmail.com i na br mobitela: +385-97/605-49-14

U rezervaciji potencijalni maratonci trebaju poslati ime i prezime, broj osoba koje bi htjeli prijaviti i veličinu majica, te žele li uplatiti i za prijevoz našim autobusima. Nakon toga administrator će im proslijediti podatke za uplatu i zabilježiti prijavu nakon uplate.

Na dan Vinskog maratona individualci ili ekipe svoje pakete će moći pokupiti u Zmajevcu u Domu kulture, od 10:00 do 13:30 sati.

Program Vinskog maratona:

  • 10:00 - 13:30 Registracija za Vinski Maraton
  • 11:00 - Početak etno sajma
  • 12:30 - Međunarodna povorka folkloraša
  • 13:00 - Nastup folkoraša i zajednički ples s gostima prije početka Vinskog maratona
  • 14:00 - Vinski maraton
  • 18:00 - Kraj Vinskog maratona
  • 18:30 - Živa svirka i zabava u Katoličkom i Reformatskom surduku
  • 22:00 - nastavak zabave po podrumima Na službenoj svakodnevno ažuriranoj facebook stranici "Udruga Surduk-Vinski-bor maraton" možete pratiti sve informacije vezane za događaj

Foto: Marko Međugorac


Tagovi

Vinski maraton Zmajevac


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."