Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski festival
  • 04.08.2022. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Ploče

Vinoljupci, Ploče zovu - na festivalu se predstavlja čak 26 vinarija

Ploče su i Umčani i Vina i Kobiljača i Imotski i Komarna i Pelješac. Ili, što bi neki rekli, zabodite šestar u Ploče i povucite kružnicu na 20 kilometara, rijetko koje mjesto bi se moglo pohvaliti takvim okružjem krcatim vrhunskim vinima, kažu organizatori.

Foto: Vedran Stapić
  • 464
  • 112
  • 0

Čak 26 vinarija predstavit će se na ovogodišnjem Summer Wine Festu u Pločama koji će se održati na terasi Doma kulture, 12. kolovoza u 19 sati.

Kako stoji u najavi, ondje nema grand cru vinograda vrijednih svakodnevnih spominjanja u medijima, ali ovaj grad – to najbolje znaju sami stanovnici, nisu samo Luka i usnule zgrade nikle u posljednjih 70 godina.

"Ploče su i Umčani i Vina i Kobiljača i Imotski i Komarna i Pelješac. Ili, što bi neki rekli, zabodite šestar u Ploče i povucite kružnicu na 20 kilometara, rijetko koje mjesto bi se moglo pohvaliti takvim okružjem krcatim vrhunskim vinima. U tom kontekstu slobodno se može reći da drhte od tektonskih poremećaja koje izazivaju ovdašnji vinari čineći taj kraj trenutno, možda, najvibrantnijim vinarskim područjem u Hrvatskoj", opisuju organizatori. 

O tome su, navode dalje, na taj način razmišljali djelatnici tamošnje Turističke zajednice kad su u suradnji s Pločaninom s osječkom adresom, poznatim vinskim piscem Željkom Garmazom, odlučili svima pokazati da se na vinskoj karti Hrvatske imaju čime podičiti te svoj grad uvrstiti u adresar nezaobilaznih vinskih događaja.

Ovdje je, kažu, zlatarica dosegnula status ponajbolje dalmatinske bijele sorte, kao što joj za vrat puše fascinantni trnjak, autohtono vinsko čedo koje uspijeva samo u trokutu koji omeđuje Imotski, Vrgorac i Ljubuški.

"Chardonnay s ušća Neretve u more, iz vinograda podignutog na tlu isušenog jezera Modrič, među vinskih znalcima već godinama zauzima mjesto jednog od najboljih izdanaka te sorte u Hrvatskoj. A Komarna, donedavni krš, preko noći je postala jedno od najprestižnijih vinogorja u kojem su se fantastično udomaćili plavac mali, tribidrag i – pošip. I syrah! O dometima plavca malog na vrhunskim pelješkim položajima nema ni trošiti riječi", stoji u najavi. 

Na Summer Wine Festu, dakle, očekuju vas vinarije Radalj (Vrgorac), Vukušić (Otrić Seoci), Ante Marević (Staševica), Gašpar (Umčani), Krystal Modus - Franić Winery (Vina), Grmoja (Kobiljača), Pilač (Vrgorac), Antunović (Otrić Seoci), Erceg (Podprolog), Govorko (Metković), Prović (Opuzen), Terra Madre (Komarna), Volarević (Komarna/Metković), Saints Hills (Komarna/Pelješac), Opus vina (Komarna), Rizman (Komarna), Deak (Komarna), Modro zelena zadruga (Komarna), Tomislav Batur (Ploče), Cvit razgovora (Imotski), Grgurević (Drače/Janjina), Marlais (Ponikve), Nuić (Crnopod/Ljubuški), Brkić (Čitluk), Marijanović (Služan/Međugorje), Carska vina (Međugorje). 

Dobrodošli na Summer Wine Fest u Pločama! Vidimo se na terasi Doma kulture, 12. kolovoza u 19 sati! U Pločama nema...

Objavljuje Ploče Summer Wine FestivalNedjelja, 31. srpnja 2022.

Tagovi

Summer Wine Fest Ploče Vinski festival Turistička zajednica Ploče Željko Garmaz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P