Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinkovo
  • 16.01.2018. 12:00

Vinkovo u Iloku obećava potoke iločkog vina i gastro delicija

Tradicionalno, obilježavanje blagdana sv. Vinka održat će se od 19. do 22. siječnja u Iloku na mnogim lokacijama.

Foto: Facebook/Vinkovo u Iloku
  • 429
  • 41
  • 0

Blagdan sv. Vinka, njegovo obilježavanje i proslava u Iloku i Srijemu postala je nazobilazna postaja u zimskom kalendaru događanja za brojne posjetitelje unazad 20-ak godina.

I ove godine, od 19. do 22. siječnja očekuju Vas potoci dobrog iločkog vina, domaćih gastro delicija, Pokladno jahanje ulicama Iloka, Pokladni sajam, cjelovečernja (noćna) zajednička fešta u vinskom šatoru u tvrđavi te naravno ugodno, veselo druženje sa gostoljubivim domaćinima u vinogradima i vinarijama/podrumima.

Središnji (grijani) vinski šator u ponudi je za vikend 19. i 20. siječnja (petak-subota) od 20 sati, uz dobru glazbu - tamburaški maraton u kojem sudjeluju Najbolji hrvatski tamburaši, Ringišpil te druge sadržaje.

U subotu tokom dana održat će obred na poziciji vinograda Vukovo-Iločki podrumi, od 11 sati, tradicijsko Pokladno jahanje iločkim ulicama počinje oko 11 sati, a završit će oko 16 sati neposredno kod šatora i Pokladnog sajma (predviđen od 13 - 17 sati).

Birat će se i ponajbolji iločki traminac, a novost je i izbor najljepše jahačice... Nedjelja, 21. siječnja dan je za blagoslov na misi, za obilazak Iloka, vinograda i vinogadara, ali i priprema za ponedjeljak 22. siječnja kada je i sam blagdan sv. Vinka kada će također biti moguće doživjeti sam obred i druženje kod vinogradara.

Klasičnih ulaznica nema, voucheri za različite konzumacije po prigodnim cijenama te obvezni tobolci sa čašama moći će se nabaviti na licu mjesta.

Foto: Facebook/Vinkovo u Iloku


Tagovi

Vinkovo u Iloku Vinkovo Ilok Iločki traminac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]