Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival graševine 2014.
  • 14.06.2014. 10:00

Utrka traktorima uz dobru graševinu!

Graševina je tekla u potocima, a odmjerene su i snage u utrci traktorima. Najbrži je bio Božo Rajić sa traktorom Guldner iz kategorije Old timera, koji je utrku završio za 33 sekunde

  • 220
  • 17
  • 0

Udruga Kutjevački vinari uz potporu grada Kutjeva i ove godine je organizirala najveći vinarski skup u našoj zemlji - Festival graševine. Ovogodišnjim šampionima graševine proglašena su vina te sorte Iločkih podruma i Vinogradarstva i vinarstva Krauthaker iz Kutjeva, zatim među vinima starijih godišta Graševina Turković tvrtke Kutjevo d.d. i među predikatnim vinima Graševina ledeno vino berba 2008., također proizvod Kutjeva.

Više desetaka graševina dobilo je zlatne, srebrne i brončane medalje festivala. Održan je simpozij o graševini, predstavljena knjiga Milana Sijerkovića o klimatskim uvjetima toga kraja te održan čitav niz zanimljivih gastronomskih i glazbenih sadržaja. Za bocu sa najljepšim vizualnim identitetom izabrana je boca PP Orahovica, za koju su u toj kategoriji primili nagradu.

Odmjerene snage u limenim ljubimcima poljoprivrednika

Na Festivalu graševine u Kutjevu održana je prva utrka traktora. Spuštajući zastavicu, dozvolu za start davao je najmlađi hrvatski gradonačelnik Josip Budimir, a u četiri kategorije natjecalo se ukupno 29 vozača. Najbrži je bio traktor Guldner iz kategorije Old timera koji je utrku završio za 33 sekunde. Na utrci je sudjelovao i zamjenik kutjevačkoga gradonačelnika Ivica Malnar u traktoru Case Magnum sa 350 konjskih snaga koji je stazu dugu 600 metara prešao za 45 sekundi.

U kategoriji Old timera pobijedio je Božo Rajić, u kategoriji vinogradarskih traktora Vinogradarstvo Krauthaker, zatim u kategoriji od 80 do 120 konjskih snaga Marko Jaroš, te u kategoriji od 140 do 350 KS Tomislav Hajzler iz Jakšića.

U prilogu članka putem galerije fotografija pogledajte kako je izledala utrka.


Fotoprilog


Tagovi

Utrka traktorima Old timer Festival graševine Iločki podrumi Krauthaker Kutjevo d.d. Milan Sijerković Josip Budimir Ivica Malnar Božo Rajić Marko Jaroš Tomislav Hajzler


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]