Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 25.09.2013. 13:58

Ususret sajmu Agro zemlja 2013

Neke od posebnosti ovogodišnje Agro zemlje su predstavljanje Udruge prodavatelja poljomehanizacije, takmičenje 4 tvrtke za prestižnu titulu kukuruza hibrida šampiona ili mogućnost ugovaranja jesenske ili proljetne sjetve

  • 476
  • 21
  • 0

Povodom otvorenja sajma Agro zemlja 2013. održana je press konferencija u Hrvatskoj gospodarskoj komori - županijska komora Osijek. Press konferenciju su vodili San Katava (Nova zemlja) i Franjo Dominković (Poljoopskrba međunarodna trgovina).

Ovogodišnji 19. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije, koji se u kompleksu hotela Bizovačkih toplica, ove godine, održava od 27. do 29. rujna, ima posebnost u tome da će se po prvi puta u Hrvatskoj na njemu predstaviti Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj.

Sajam je osim izložbenog i prodajnog karaktera, a svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači moći će povoljnije nabaviti poljoprivredne strojeve i mehanizaciju, dobiti stručne savjete te se upoznati sa novim tvrtkama koje distribuiraju svoje proizvode na području Republike Hrvatske.

Drugi festival kukuruza sajma "Agro zemlja"

Posjetitelji sajma će po drugi puta moći sudjelovati u nagradnom programu povodom održavanja festivala kukuruza sajma "Agro Zemlja". Na festivalu kukuruza ove godine u natjecateljskom programu sudjeluju četiri tvrtke koje na našem tržištu nude hibride kukuruza: Poljoprivredni institut Osijek, Syngenta Agro, KWS i RWA u tri FAO grupe za Šampiona Festivala kukuruza sajma Agro Zemlja.

Press konferencija sajma Agro zemlja

Svi posjetitelji sajma mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj trebaju pogoditi koji će hibrid postati šampion. Da bi sudjelovali, potrebno je, nakon pregleda sajamskog pokusnog polja, koje se nalazi na samom ulazu u Bizovac, ispuniti kupon, dobiven na ulazu sajma, na koji treba upisati ime hibrida i procjenu prinosa, za koji se predviđa da će ponijeti titulu pobjednika.

Premijerno predstavljanje Udruge prodavatelja poljomehanizacije

Članovi novoosnovane Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije premijerno će se predstaviti na sajmu Agro zemlja gdje će na jednom mjestu izložiti modele traktora i priključaka potrebnih za poljoprivredna gospodarstva i velike tvrtke.

Posjetitelji će tijekom tri sajamska dana imati priliku vidjeti novitete te dobiti obavijesti o uvjetima nabavke nove mehanizacije upravo na štandu Udruge.

Ugovaranje jesenske, ali i proljetne sjetve

Osim izložbenog i prodajnog sadržaja na sajmu će nastupiti tvrtke koje primarno nastupaju na sajmu kako bi pronašle kooperante u proizvodnji sirovina. Posebno bi istaknuli nastup tvrtke Šafran, koja će na sajmu uz prezentaciju njihovih začinskih proizvoda, među kojima se ističe paprika, nuditi zainteresiranim poljoprivrednicima mogućnost kooperantske proizvodnje uz osiguran plasman i naplatu.

Ponuda opreme za navodnjavanje i sajamske akcijske prodaje

Na nekoliko štandova svoj prodajni program predstaviti će i tvrtke koje se bave sustavima za navodnjavanjem. One će prezentirati mogućnosti navodnjavanja te isplativost investicije za pojedine kulture i područja.

Časopis Nova zemlja

Na sajmu će svoje mjesto naći i domaći proizvođači hrane koji će svoje proizvode nuditi po sajamskim cijenama.

Stočarska izložba i lovački dan

Osma županijska stočarska izložba, koja će se održati u nedjelju, 29. rujna, ponovno će stočarima ponuditi uvid u najbolja grla što ih naši farmeri imaju u svojim stajama, a uz izložbu konja održat će se i šesti "bambino kup" u kojem sudjeluju djeca farmera koja će predvoditi svoju telad te biti poučena od stručnih osoba Hrvatske poljoprivredne agencije o pravilnom uzgoju te osnovama stočarstva.

Subotnji Lovački dan u kojem će svoj doprinos dati lovci Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Lovnog ureda Valpovo bit će opet zanimljiv s obzirom na tradicionalno takmičenje u kuhanju lovačkog čobanca.

Poklon posjetiteljima

Sajam Agro Zemlja ima posebnost i u tome što svakog posjetitelja sa kupljenom ulaznicom, u petak 27. rujna dariva poklonom sponzora, koji su i ove godine - virovitička šećerana - Viro s kilogramom šećera ili poklon tvrtke Kanaan s vrećicom čipsa.


Tagovi

Press konferencija Novinari Sajam Agro zemlja Stočarska izložba Franjo Dominković San Katava Udruga prodavatelja poljomehanizacije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić