Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam krumpira
  • 10.07.2021. 07:30
  • Lelystad, Nizozemska

Uskoro PotatoEurope - sajam inovacija u proizvodnji krumpira

Sajam će se održati od 1. do 2. rujna ove godine na pokusnim poljima Sveučilišta i instituta Wageningen u nizozemskom gradu Lelystadu.

Foto: Facebook/PotatoEurope
  • 171
  • 193
  • 0

Međunarodna manifestacija posvećena čitavom lancu proizvodnje krumpira – PotatoEurope održat će se od 1. do 2. rujna ove godine na pokusnim poljima Sveučilišta i instituta Wageningen (WUR) u nizozemskom gradu Lelystadu, udaljenom 60-ak kilometara od Amsterdama. Posjetitelji će ondje moći vidjeti najnovije tehnološke inovacije u uzgoju ove vrste povrća poput vadilica, sadilica, sortirnica i autonomnih traktora.

Inače, ovaj se događaj održava svake godine u jednoj od zemalja partnera kao što su Francuska, Belgija, Njemačka i Nizozemska, a ove je godine odabrana provincija Flevoland. Riječ je o jednom od najvažnijih nizozemskih područja za proizvodnju ovog povrća, a u kojem se nalazi i Emmeloord, grad poznat po njegovu uzgoju.

Upravo se ondje ovaj sajam održao 2017. godine kada se predstavilo 275 izlagača iz 16 zemalja, a privukao je više od 16.000 posjetitelja od čega je njih 5.000 iz 50 zemalja diljem svijeta.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete ovaj događaj na kojem će ih dočekati mnoge izložbe i demonstracije strojeva uživo. Osim toga, program uključuje nagradu za inovaciju kao i konferencije i seminare koji će okupiti stručnjake iz ovoga sektora.

Kako je najvljeno, prezentirat će se i rad Robottia, autonomnog nosača alata koji može samostalno obavljati razne aktivnost.


Tagovi

PotatoEurope Sajam krumpira Inovacije Tehnologija Uzgoj krumpira


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]