Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Virovitičko-podravska županija
  • 03.07.2014. 10:30

U tijeku su prijave za natjecanje orača!

Natjecanje orača Virovitičko-podravske županije ove će se godine, 25. srpnja održati u Gaćištu. Pobjednici će sudjelovati na državnom natjecanju u Požegi i time izboriti plasman na svjetsko natjecanje koje će se iduće godine održati u Danskoj. Prijave se primaju do 23. srpnja 2014.

Foto: Virovitičko-podravska županija
  • 124
  • 9
  • 0

U organizaciji Udruge orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavne službe ove će se godine, 25. srpnja, održati 10. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije. Domaćin natjecanja bit će mjesto Gaćište u općini Suhopolje, lokacija depo - lovačka kuća, a natjecatelji će snage odmjeravati u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima. Natjecanje će se održati pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, a općina Suhopolje i Diba d.o.o. su suorganizatori.

Prošle godine pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka bio je Željko Šebalj, drugo mjesto pripalo je Radivoju Rekiću dok je treće zauzeo Goran šebalj. U kategoriji plugova prevrtača najbolji je bio Milenko Hrgović, drugo mjesto pripalo je Tomilsavu Majeru, a na trećem se našao Marijan Kaladić.

Županijsko natjecanje kvalifikacija je za državno, koje će se ove godine održati u Požegi, 13. rujna. Pobjednici državnog natjecanja plasirat će se na svjetsko natjecanje koje će se iduće godine održati u Danskoj. Boje Hrvatske na ovogodišnjem svjetskom natjecanju u Bordeauxu, u Francuskoj, 5. i 6. rujna, branit će ekipa u sastavu: orača, Željka Šebalja iz Virovitičko-podravske županije te Zorana Piskača iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Pratit će ih i trener, Siniša Hrgovć te predsjednik Svjetske oračke organizacije i vođa hrvatske ekipe, Tugomir Majdak. Rok za prijavu svih zainteresiranih je 23. srpnja 2014. godine, a prijave se podnose u uredima Savjetodavne službe u Virovitici. Službeni trening će se održati dan poslije, 24. srpnja, dan prije samog natjecanja.

Foto: Virovitičko-podravska županija


Tagovi

Udruga orača Virovitičko-podravske županije Plugovi ravnjaci Prekretači Natjecanje Općina Suhopolje Željko Šebalj Radivoje Rekć Goran Šebalj Tomslav Majer Marijan Kaladić Milenko Hrgović Zoran Piskač Siniša Hrgović Tugomir Majdak.