Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • zEEleni FEST Kutina 2014.
  • 26.05.2014. 14:00

U subotu otvorenje zEElenog Fest-a Kutina!

Sajam regionalnog OPG-a i seoskog turizma, manifestacija MoslaVINA, promotivna vožnja solarnim automobilom, samo su mali dio programa zEElenog Fest-a Kutina

  • 928
  • 60
  • 0

U vrijeme ozbiljne gospodarske krize te enormne potrebe za odgovornijim ponašanjem prema okolišu i gospodarstvu općenito, Udruga Energo Panona prepoznala je potrebu pokretanja projekta zEEleni FEST Kutina 2014, kroz koji nastoji integrirati razne gospodarske subjekte (poljoprivredu, turizam, tvrtke vezane uz građevinsku industriju, industriju obnovljivih izvora energije, školstvo...).

Cilj manifestacije je poticanje gospodarskih aktivnosti, kao i promocija turističkog sadržaja i ponude Moslavine kao regije te Sisačko-moslavačke županije, uz naglasak na odgovorno ponašanje prema okolišu i korištenju alternativnih - obnovljivih izvora energije.

Posjetitelje očekuje bogat program!

Ideja je da zEEleni FEST Kutina 2014 radi na promicanju održivog i energetski efikasnog razvoja, ekološke osviještenosti, kao i promicanju razvojne politike jedinica lokalne samouprave (JLS) i gospodarskog razvoja Panonske regije, a uključuje:

  • Konferencija "Održivi razvoj i zeleno gospodarstvo" koja se održava u subotu 31. svibnja 2014. s početkom u 12h, u Klubu Arkus u Pučkom otvorenom učilištu Kutina, sa temama o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja, o integraciji zelenog gospodarstva u lokalnim sredinama, što donose energetske zadruge te koje su prednosti i potencijali takvog udruživanja poduzetnika, o LED rasvjeti, o ESCO modelima financiranja projekata i sl.
  • Sajam OIE i EnU - 31. svibnja 2014. na Novom trgu u Kutini. Sajam energetski učinkovite (EnU) opreme i obnovljivih izvora energije (OiE) (izlagači, demonstracije, stručne radionice, komercijalna predstavljanja...). Izložba inovacija i promotivna vožnja solarnim automobilom - projekt SOELA financiran od Europske unije, kroz pristupni program IPA - Human Resources Development, a nositelj projekta je Tehnička škola Sisak.
  • Sajam regionalnog OPG-a i seoskog turizma stavit će poseban naglasak na specijalitete sa moslavačkih stolova i vrhunska moslavačka vina (MoslaVINA). Sajam će se održati u sklopu postojeće manifestacije MoslaVINA, koja ima dugu tradiciju održavanja, sa naglaskom na stručno ocjenjivanje regionalnih vina te prezentiranje vinske i vinogradarske kulture ove regije. Manifestacija se održava u terminu od 30. svibnja do 1. lipnja 2014., a više informacija možete saznati ovdje.
  • Zelene radionice "Mali Energetski savjetnici" - natjecanje u osnovnim školama na području grada Kutine, na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Poticanje učenika osnovnih škola i vrtića da učinkovito koriste energiju u školi i kod kuće te da svojim ponašanjem pozitivno utječu na odrasle osobe, naročito na vlastite roditelje vezano uz energetski učinkovito korištenje energije. Završna priredba održava se u utorak 26. svibnja u 11h u prostorijama kluba Arkus, gdje će djeca održati predstavljanje svojih projekata.

Više informacija možete saznati na: www.energo-panona.hr


Tagovi

Zeleni Fest Kutina Sajam OPG-a Seoski turizam Energo Panona Obnovljivi izvori SOELA Solarni automobil OIE EnU MoslaVina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić