Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državna ergela Đakovo
  • 29.04.2017. 10:30

U nedjelju i finale kupa u dresurnom jahanju

Dresurno jahanje je inače i olimpijska disciplina i kao takva plijeni pažnju široke publike koja će moći uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja, kroz koje mora pokazati osnovne kretnje.

Foto: Silvija Butković
  • 1.251
  • 73
  • 0

Državna ergela Đakovo 30. travnja 2017. godine u nedjelju organizira finale Kupa državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju. Početak ove fantastične i u svijetu izuzetno popularne discipline je u 10:00 sati. Natjecanje će se održati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo.

Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji. Iz državne ergele Đakovo i Lipik pozivaju sve znatiželjnike i zaljubljenike u konjički sport i u konje općenito da im se pridruže i podrže sve natjecatelje. Dresurno jahanje je inače i olimpijska disciplina i kao takva plijeni pažnju široke publike koja će moći uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja, kroz koje mora pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi, ističu u Ergeli.

Konjičke priredbe u đakovačkoj zatvorenoj jahaonici

Inače, ovo je već drugi vikend za redom da publika prisustvuje odličnim sportskim i uzgajivačkim predstavama. Tako je i u prošlu subotu završen Kup Državne ergele Đakovo 2016./2017. u vožnji zaprega! Vozači i konji Ergele Đakovo postigli su izvrstan rezultat zauzevši prva tri mjesta u ukupnom poretku u vožnji dvoprega!

Dvopreg:

  1. mjesto - Antun Živić, suvozač Tomislav Obrovac (138 S. Slavonia XXI-2, 264 P. Mara LVI-1)
  2. mjesto - Josip Zirn, suvozač Dragan Žigić (223 S. Munja VIII-3, 278 S. Montenegra XLIII-1)
  3. mjesto - Danko Drobnjak, suvozač Dragan Žigić (339 S. Mara XIV-4, 225 S. Trofetta XIII-1)

Jednopreg:

  1. mjesto - Marko Albertović (513 Lili)
  2. mjesto - Antonio Mačinković (426 M. Gaeta)
  3. mjesto - Andrija Obrovac (274 S. Zenta)

Foto: Silvija Butković


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Jednopreg Đakovo Dvopreg Lipicanci


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]