Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan
  • 19.01.2018. 16:30

U fokusu sajma Green Week 2018. je održiva hrana

"Od farme do tanjura - održiva hrana za zdrav stil života", krilatica je ovogodišnjeg, 83. Međunarodnog sajma Zeleni tjedan koji se održava u Berlinu.

Foto: Facebook/Gr
  • 272
  • 30
  • 0

83. Međunarodni Zeleni tjedan, International Green Week (IGW) ili u originalu, Internationale Grüne Woche, održava se u Berlinu od 19. do 28. siječnja. Poznati međunarodni sajam hrane, poljoprivrede i vrtlarstva koji datira od 1926. godine okupi oko 400.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Cilj sajma je upoznati potrošače s novim dostignućima, inovacijama, proizvodima, rezultatima testiranja tržišta hrane i brendovima.

IGW povezuje komercijalne i nekomercijalne poljoprivredne, šumarske i krajobrazne izložbe. Teme kojima se stalno vraća su obnovljivi izvori energije, znanost osjemenjivanja i metode proizvodnje. Ovi elementi su od posebnog značenja tržišno važnim posjetiteljima koji rade na tržištima istočne i centralne Europe.

Na berlinskom Zelenom tjednu, a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore sudjeluje i 10 hrvatskih proizvođača: Belje, Cremalat, Badel 1862, Aronia Live, Riba dražin, Kapronca, Obrt Đanić, Zajednica Osječko-baranjske županije, OPG Kalić te Nashe kozmetika. Zemlja partner sajma je Bugarska, a na hrvatski se štand nalazi u hali 18.

Od farme do tanjura - održiva hrana za zdrav stil života

Phil Hogan na Zelenom tjednu

Glavna uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Direkcija za zdravstvo i sigurnost hrane (DG SANTE) na sajmu će biti će prisutni s temom "Od farme do tanjura - održiva hrana za zdrav stil života". Europska komisija time želi istaknuti važnost dodatne vrijednosti EU-a u osiguravanju sigurne i održive hrane za sve europske građane.

Na sajmu, prilikom otvorenja, ali i građanskog dijaloga, sudjelovali su i Vytenis Andriukaitis i Phil Hogan, povjerenici EK zaduženi za zdravstvo, sigurnost hrane i poljoprivredu.

Odgovoran i učinkovit uzgoj stoke

U sklopu Zelenog tjedna održava se i Vijeće visoke razine zdravlja i dobrobiti životinja, s fokusom na budućnost globalno raznolike stočarske proizvodnje te Vijeće visoke razine budućnosti održivog razvoja, odgovornog i učinkovitog uzgoja stoke.

U subotu, 20. siječnja održat će se 10. Berlinska konferencija ministara poljoprivrede, na kojoj će sudjelovati i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Posjetitelji Zelenog tjedna će dobiti informacije o zajedničkoj poljoprivrednoj politici, digitalnim inovacijama u poljoprivredi i ruralnim područjima, radu EU-a u označavanju i istraživanju sigurnosti hrane te mjerama za smanjenje otpada hrane.

Foto: Facebook/Grüne Woche/Phil Hogan


Tagovi

Green Week 2018 Grüne Woche Berlin Phil Hogan Vytenis Andriukaitis Održiva hrana


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]