Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 53. IALB Dani
  • 21.06.2014. 13:10

Tuhelj ugostio savjetodavce 15 zemalja Europe

250 savjetodavaca iz 15 zemalja Europe razmatralo je mogućnosti nove poljoprivredne politike i ulogu savjetovanja

  • 259
  • 27
  • 0

Ovoga tjedna od 18. do 20. lipnja 2014. u Termama Tuhelj su održani 53. IALB Dani (Internacionalana akademija savjetodavaca u poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu) - Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca pod temom - Mogućnosti nove poljoprivredne politike – uloga savjetovanja. Uz kongres, održana je i prva EUFRAS (European Forum for Agricultural and Rural Advisory Services) konferencija.

EUFRAS su 2013. godine osnovale savjetodavne organizacije Europe s ciljem stvaranja krovne organizacije za savjetovanje u Europi čiji je član i IALB.

Ravnatelj Savjetodavne službe ovih dana u ulozi domaćina kongresa, Hrvoje Horvat prezentirao je ciljeve, ulogu i dostignuća naših savjetodavaca kao i smjernice razvoja službe, a predsjednica IALB-a Edda Albers uz zahvalu domaćinu na organizaciji i gostoprimstvu, istaknula je kako u današnje vrijeme presudna uloga poljoprivrednih savjetodavaca u transferu znanja i tehnologija prema nositeljima proizvodnje hrane - poljoprivrednicima.

Transfer znanja je ključ

Prijenos saznanja struke, administrativne prilagodbe, mogućnosti sufinanciranja i razvoja poljoprivrednih gospodarstava teme su koje dominiraju u svim zemljama unije, kada govorimo o sektoru agrara. Plenarna izlaganja obrađivala su tematiku novih mogućnosti za ruralni razvoj u EU kao i umrežavanje za prijenos znanja i informacija u poljoprivredi odnosno ulogu savjetovanja u jačanju ljudskih resursa u ruralnom prostoru.

Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede svečano je otvorila ovaj skup, a pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić prezentirala je Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. koji sadrži i mjere za jačanje savjetodavne uloge u nacionalnoj proizvodnji hrane. Biti će definirani pojmovi savjetovanja kako bi potpore bile što preciznije i kvalitetnije plasirane.

Kasnije brojne i kvalitetne tematske radionice i izlaganja stvorile su podlogu za razmjenu iskustava okupljenih savjetodavaca s obzirom na specifičnosti okruženja iz kojega dolaze, kao i za druženje i umrežavanje okupljenih.

Sigurni smo kako je širenje vlastitih spoznaja kroz upoznavanje drugih iskustava dobar put prema razvoju. Više informacija o radionicama i kongresu možete dobiti na internet stranicama skupa na adresi ialb.savjetodavna.hr


Tagovi

IALB EUFRAS Savjetodavna služba Tuhelj Hrvoje Horvat Edda Albers


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]