Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 20.11.2014. 14:15

Trijumf Klastera na međunarodnoj razini!

Klaster i njegove članice iznimno zadovoljni ostvarenim međunarodnim poslovnim kontaktima na sajmu u Italiji!

  • 879
  • 47
  • 0

U organizaciji Klastera poljomehanizacije d.o.o., a uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poduzetništva i obrta, članice Klastera poljomehanizacije izložile su svoje proizvode na 41. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2014, koji se je održao u Bolonji, Italija, od 12. do 16. studenoga ove godine.

Na izložbenom prostoru veličine 144 m² članice Klastera izložile su svoju poljoprivrednu mehanizaciju, strojeve, uređaje, komponente te traktore, a svoj asortiman predstavile su slijedeće članice Klastera: Labinprogres -TPS d.o.o. iz Labina, proizvođač poljoprivrednih traktora i motokultivatora, Megametal d.o.o. iz Nedelišća, proizvođač traktorskih priključaka (rasipača mineralnih gnojiva, traktorskih freza), Hittner d.o.o. iz Bjelovara, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora (skiddera), POD d.o.o. iz Dežanovca, proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve te Hidraulika Kutina d.d. iz Kutine, proizvođač hidrauličnih dijelova i komponenti.

Sajam EIMA održava se svake druge godine, a Klaster poljomehanizacije sudjelovao je i na sajmu EIMA 2012. godine. Fotogaleriju i članak možete pogledati OVDJE!

Ako govorimo o značaju i veličini ovog sajma unutar EU, onda možemo reći da je sajam EIMA u Bolonji drugi po redu, odmah nakon najpoznatijeg i najvećeg sajma poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA u Hannoveru.

Nekoliko slijedećih brojki i pokazatelja govore o veličini EIMA sajma:

  • na prethodno održanom sajmu 2012. godine sudjelovalo je 1516 izlagača iz 40 zemalja svijeta, a sajam je obišlo više od 196 000 posjetitelja
  • na ovogodišnjem sajmu je izlagalo više od 1800 izlagača na prostoru od 150 000 četvornih metara, a sajam je posjetilo više od 50 stranih delegacija i oko 236 000 posjetitelja

Osim što na sajmu izlažu svi relevantni proizvođači poljoprivredne mehanizacije iz cijeloga svijeta, njegov najveći značaj ogleda se u posjeti zemalja južno-europskog tržišta i tržišta zemalja Magreba, odnosno sjeverne Afrike.

Uspjeh članica Klastera na sajmu EIMA 2014.!

Za članice Klastera poljomehanizacije ovogodišnji EIMA sajam je bio vrlo uspješan. Obavljeni su mnogobrojni poslovni razgovori s postojećim kupcima kao i potencijalnim kupcima, a sajam je samo potvrdio da se na ovakvim manifestacijama moraju pojaviti svi oni koji žele internacionalizirati svoje poslovanje i povećati svoju vidljivost među inozemnim kupcima i tržištima na kojima nisu dovoljno prepoznati i prisutni.

Sajam je posjetila i generalna konzulica RH u Milanu, Iva Pavić, te iskazala zadovoljstvo nastupom hrvatskih izlagača i ponudila svu potrebnu pomoć tvrtkama u poslovanju u Italiji, kao i pomoć u pripremi i organizaciji sljedećeg sajma EIMA u Bolonji 2016. godine.

Cilj: internacionalizacija poslovanja!

Željko Erkapić na EIMA 2014.

Direktor Klastera poljomehanizacije d.o.o. Željko Erkapić posebno naglašava potrebu jačanja aktivnosti usmjerenih na osvajanje novih tržišta i internacionalizaciju poslovanja, što je danas već i vidljivo kroz ostvarene rezultate i povećani broj kupaca. Nakon intenzivnog rada od gotovo četiri godine od početka zajedničkih nastupa i izlaganja na ovako značajnim i specijaliziranim sajmovima, Klasteru poljomehanizacije i njegovim članicama otvara se sve više poslovnih prilika za širenje svoga poslovanja i povećanju izvoza, gdje su neke članice već dostigle i 85 % izvoza od ukupne godišnje proizvodnje.

'Ovakve manifestacije su vrlo skupe i Klaster poljomehanizacije kroz različite natječaje osigurao je potporna sredstva za nastup svojih članica, a ovdje treba posebno istaknuti značaj Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poduzetništva i obrta te Osječko baranjsku županiju, bez čije pomoći bi se ovaj i slični projekti teško realizirali.', navodi Erkapić.

Klaster poljomehanizacije je u suradnji s HGK-om ostvario do sada sedam zajedničkih nastupa naših proizvođača poljoprivredne mehanizacije te, osim nastupa na sajmu EIMA u Bolonji, predstavljanje članica uslijedilo je i na sajmovima u Meknesu (Maroko), Aradu (Rumunjska), Moskvi (Rusija) i Hannoveru (Njemačka).


Fotoprilog


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Eima 2014 Sajam poljomehanizacije Internacionalnizacija poslovanja Hittner Megametal POD Dežanovac Hidraulika Kutina Labinprogres Izložbeni prostor Željko Erkapić Iva Pavić Agritechnica


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)