Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 17.01.2020. 11:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Temerin

Tradicionalni festival vina sledeći vikend u Temerinu

Vinska manifestacija održava se u subotu, 25.01., u Temerinu. Događaj će okupiti više od 200 vinara iz zemlje, ali i iz regiona.

Foto: Facebook/Temerini Kertbarátkör
  • 137
  • 5
  • 0

U Temerinu se 25. januara održava 23. po redu međunarodni festival vina. Na manifestaciji će izlagati svoje proizvode više od 200 vinarija, iz Srbije ali i iz regiona.

Događaj je kreiran od strane udruženja "Društvo prijatelja bašte" iz Temerina, još pre 23 godine. Cilj vinskog festivala je da se među lokalnim proizvođačima utvrdi ko proizvodi kvalitetnije vino. Prema rečima predsednika navedene organizacije, Lasla Kase, namera je takođe da se mladi iz ove opštine više zainteresuju za vino, odnosno, za navike u njegovoj potrošnji i proizvodnji.

Somelijeri sa čuvenog "Dekantera"

Ovogodišnja manifestacija okuplja više od 200 izlagača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i drugih zemalja regiona. Posetioci će moći da degustiraju više od 800 različitih vina.

Član stručne komisije, ali i somelijer, Tibor Majoroš, rekao je da će svoju procenu ukusa i arome pića, dati 100 kredibilnih sudija, na čelu sa Igorom Lukovićem, koji ocenjuje vina na čuvenom svetskom takmičenju, "Dekanter", u Londonu.

Simbolične cene na festivalu

Komisija će ovog vikenda, tačnije u subotu, 18. januara, dati svoje mišljenje dok će posetioci moći da degustiraju proizvode naredne subote, 25. 01., u sportskoj hali, u Temerinu. Taj dan biće organizovana i dodela priznanja najboljim proizvođačima.

Ulaz je besplatan,a cene na festivalu biće, kako Majoroš kaže, popularne. Posetioci će za pola decilitra ovog pića izdvojiti 25 dinara, za pogačicu 50, a porcija paprikaša biće 350 dinara. Nakon 17 sati, po pristupačnim cenama, moći će da se kupe flaširana vina u opsegu od 350 do 400 dinara. Inače, u redovnoj prodaji koštaju i više od 1.000 dinara.


Tagovi

Festival vina Vinska manifestacija Laslo Kasa Tibor Majoroš Igor Luković Dekanter Somelijer Flaširana vina Temerin


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.