Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra
  • 27.08.2014. 16:10

Tradicionalan i svjež - u punom smislu riječi!

I ove godine bogata ponuda na Agra sajmu u Sloveniji! Jeste li ga posjetili?

  • 404
  • 49
  • 0

Već 52. puta za redom, sajam Agra u Gornjoj Radgoni, otvorio je vrata svojim posjetiteljima i još jednom potvrdio status najvažnijeg međunarodnog poljoprivredno - prehrambenog sajma u Sloveniji.

Kao i uvijek, predstavljene su najuglednije svjetske marke s područja proizvodnje mehanizacije za poljoprivredu, šumarstvo i vinogradarstvo, vrhunski prehrambeni proizvodi, vina, najsuvremenija oprema za prehrambenu industriju i vinarstvo, gradnja za potrebe poljoprivrede, zaštita okoliša, sjemenska roba, stočna hrana i sredstva za zaštitu životinja i biljaka. Na sajmu su se predstavila i strane zemlje, regije i organizacije, kao i najistaknutije slovenske institucije, a tržnica AGRA nudila je poljoprivredne proizvode.

Mehanizacija na Agra sajmu 2014.

Sajam u brojakama

Ponekad brojke govore više od riječi:

  • 1750 izlagača
  • 29 zemalja sudionica
  • 23 000 m2 izložbenog prostora u dvoranama
  • 27 000 m2 vanjskog izložbenog prostora
  • 3 000 m2 izložbenog prostora sa životinjama
  • 15 300 m2 nasada sa uzorcima
  • 68 300 m2 ukupan izložbeni prostor

Životinjsko carstvo Agra sajma

Bogate međunarodne poslovne i stručne prezentacije dodatno su obogatile profesionalne izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura.

Izložba životinja na sajmu

Na izložbi slovenskih autohtonih pasmina domaćih životinja, predstavljen je Posavski konj, Krškopoljski prašćić te ovce pasmine Belokrajinska pramenka. Na velikoj profesionalnoj izložbi stoke prikazane su sve pasmine priznate od uzgojnih organizacija u Sloveniji. Predstavljene su i svinje, ovce i koze, pčele, male životinje, ribe i kraški ovčari. Moglo se prošetati kroz polja autohtone slovenske heljde, po 60 metarskom održivom obiteljskom organskom vrtu, preko plantaže genetski nemodificirane soje, kroz sajamski permakulturni vrt, voćnjak starih sorata jabuka, demonstracijski sajamski vrt s više od 300 biljaka i park-šumom nasada s poučnim šumskim putovima.

Posebnosti Agra sajma 2014.

Poseban naglasak ove godine bio je na Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji hrane, sjemenu kao temelju uspješne poljoprivrede te šumarstvu.

Kuća od slame

Također, istodobno sa sajmom Agra, odvio se i sajam INPAK, 19. međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike, gdje se moglo vršiti pakiranje s nagrađenom ambalažom sa 35. otvorenog natječaja Slovenski oskar za ambalažu.

I zaljubljenici u mehanizaciju imali su što za vidjeti. Bio je organiziran susret oldtimera traktora Steyr, a i mogli su se testirati i najbolji ocjenjeni primjerci s međunarodnog ocjenjivanja poljoprivrednih strojeva i opreme.

Fino se jelo i pilo

Vrhunski majstori svakodnevno su u Agrinoj kuhinji pripremali izvrsna jela, a posjetitelji su mogli prisustvovati prvom festivalu piva, a i degustirati najbolje ocjenjene uzorke s međunarodnih ocjenjivanja vina, mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda, voćnih sokova, bezalkoholnih pića i vode u bocama, kao i s međunarodnog ocjenjivanja meda.


Tagovi

Agra Slovenija Gornja Radgona Mehanizacija Prehrambeni proizvodi Zaštita okoliša Krškopoljski prašćić Organski vrt Permakulturni vrt INPAK; Steyr oldtimeri Festival piva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.