Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tjedan okusa zlatne Slavonije
  • 03.11.2017. 12:30

Tjedan okusa zlatne Slavonije na 7 lokacija!

Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce, otkrit ćete od 04. do 11. studenog 2017. godine. Pogledajte o čemu se radi!

Foto: TZ Požeško-slavonske županije
  • 642
  • 55
  • 0

Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce, otkrit ćete od 04. do 11. studenog 2017. godine. U tom tjednu restorani nude neodoljive menije po promotivnim cijenama

Bogatstvo se u Slavoniji oduvijek mjerilo veličinom srca. Gosti su se tretirali kao kraljevi, a iz ovog dijela Hrvatske nitko nikada nije otišao gladan.

Svako jelo priprema se i poslužuje s puno ljubavi. Plodna slavonska ravnica oduvijek je hranila njezine stanovnike, a područje požeške kotline još su stari Rimljani zvali Vallis Aurea ili Zlatna dolina. Ako ste gurman i ljubitelj vina, osobito graševine koja je u svijetu proslavila Hrvatsku, Požeško-slavonska županijaneiscrpan je izvor inspiracije.

Tradicionalna jela po promotivnim cijenama

Eno-gastro manifestacija "Tjedan okusa zlatne Slavonije", prava je prigoda da se u to i uvjerite. Posjetite li ovu županiju od 04. do 11. studenog, u sedam ugostiteljskih objekata moći ćete uživati u tradicionalnim jelima po promotivnim cijenama.

Letak s ponudama potražite u dokumentu ispod teksta!

"U tom tjednu ugostitelji s područja županije kreirali su dva atraktivna menija, jedan po cijeni od 65 kuna, a drugi po cijeni od 85 kuna. U manifestaciju se uključilo sedam poznatih objekata: Zlatni lug, Stari fenjeri, Vila Stanišić i Grgin dol iz Požege, Čiča Mata iz Velike, SchonBlick iz Vetova i Klas iz Pleternice. Ovo je idealna prigoda da kušate podolca, prežganu juhu i vinogradarski ćevap, otkrijete što su to pišingeri, taranica, tačkrle ili cicvara... To je samo mali dio bogate gastronomske tradicije naše županije", istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Vrhunac manifestacije očekuje se u vikendu kada se slavi Martinje, jer je upravo Požeško-slavonska županija poznato vinsko odredište. Više od trideset vinarija na tri vinske ceste - Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Kutjevo i Vinogorje Pakrac, povezane su programom TZ Požeško-slavonske županije "Slavonski puti" u jedinstveni turistički doživljaj.

Foto: TZ Požeško-slavonske županije


Dokumenti


Tagovi

Požeško-slavonska županija Tradicionalna jela Restorani Martinje Gastronomija Graševina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.