Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival
  • 14.06.2022. 16:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Pelješac

Sutra počinje Festival peljeških okusa!

Od 15. lipnja pa sve do 15. srpnja Pelješac se pretvara u raj za gurmane. Vinoljupci, ljubitelji zdrave mediteranske kuhinje i najljepših plaža, krenite prema jugu

Foto: TZ Ston
  • 278
  • 45
  • 0

Mjesec dana hedonizma! Tako bi se, navode organizatori, mogao opisati Festival peljeških okusa koji će od 15. lipnja do 15. srpnja na ovaj čaroban poluotok privlačiti istinske bonkuloviće.

U program se uključilo pedesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkara, kreirana su dva festivalska jelovnika koja se nude po cijeni od 150 i 230 kuna, određene etikete vina povoljnije su do 20 posto, a niže su i cijene posjeta uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima.

Ovo je, kažu, drugi festival u ljetnoj sezoni, započinje završetkom Festivala peljeških kapetana i otkrit će najbolje okuse lokalnih specijaliteta koji su sastavni dio zdrave mediteranske kuhinje upisane na UNESCO listu nematerijalne baštine.

"Njezina tajna je u umjerenosti, ali i sezonskim namirnicama, kratkom putu iz mora i polja do stola, kratkoj termičkoj obradi i naravno, čaši vrhunskih vina, a takvih na Pelješcu ne nedostaje", napominju podsjećajući da je Plavac u svijetu proslavio ovaj poluotok, njime je zasađeno gotovo 90 posto vinograda koji se na nekim dijelovima strmo spuštaju prema moru kreirajući najljepše pejzaže. Dingač, Postup, Plavac iz Ponikava ili s područja Dranča, najtraženiji su plavci, a sad je prava prigoda da ih degustirate.  

Festival peljeških okusa rezultat je suradnje turističkih zajednica općina Ston, Janjina, Orebić i Trpanj, koje drugu ljetnu sezonu organiziraju atraktivne festivale i na taj način promoviraju gostima atraktivnu ponudu i sadržaje naše destinacije. "Iznimno me veseli što se u festivale uključuje sve veći broj ugostiteljskih objekata, OPG-ova i vinarija na poluotoku i na taj način pružamo turistima dodatnu vrijednost za novac te omogućujemo i stanovnicima Pelješca da uživaju u ljetu uz prigodne cijene" istaknula je nova direktorica TZ općine Janjina Bianka Jasprica te dodala kako Pelješčane i njihove goste od 20. kolovoza do 20. rujna očekuje Festival soli, još jedno atraktivno događanje koje se ne propušta.


Tagovi

Festival Pelješki okusi Mjesec hedonizma Pelješac


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer