Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 15.10.2018. 15:00

Sudjelujte na konferenciji u sklopu AGRO ARCA: Pametna poljoprivreda - upotreba novih tehnologija u poljoprivredi

Konferencija je i središnje događanje ovogodišnjeg jubilarnog 10. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA te 16. Međunarodne izložbe inovacija ARCA.

Foto: Bigstockphoto/onephoto
  • 351
  • 15
  • 0

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske 18. listopada ove godine u 13:00 održat će se konferencija Pametna poljoprivreda - upotreba novih tehnologija u poljoprivredi.

Konferencija je i središnje događanje ovogodišnjeg jubilarnog 10. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA te 16. Međunarodne izložbe inovacija ARCA koji će u tri dana, od 18. do 20. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti inovatore i istraživačke timove iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Na konferenciji će govoriti prof.dr.sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Robotika i umjetna inteligencija u službi inovacijskog razvoja), prof.dr.sc. Ivana Podnar Žarko s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Interoperabilan IoT rješenja u poljoprivredi), Mia Filić, doc.dr.sc. Darko Vasić i doc.dr.sc. Zvonko Kostanjčar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Okvir za sustav potpore odlučivanju za male farme), doc.dr.sc. Matko Orsag i prof.dr.sc. Zdenko Kovačić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Poljoprivreda potpomognuta heterogenim robotskim sustavima), dr.sc. Davorka Moslavac Forjan iz Inovacijskog centra Nikola Tesla (Uloga Inovacijskog centra Nikola Tesla u stvaranju inovacijskog ekosustava - ilustrativni primjeri dobre prakse), Darko Gebaei iz tvrtke Agrivi d.o.o. (Izgradnja i distribucija najkompletnijeg poljoprivrednog softvera na Europskom tržištu), prof.dr.sc Vladimir Crnojević iz tvrtke BioSens (AgroSense: Digital Agriculture), Tihomir Šašić iz tvrtke iN2 d.o.o. (Field Watcher: alat za pametnu poljoprivredu), Gordan Jurišić iz tvrtke Skyfarm d.o.o. (Snimanje iz zraka u poljoprivredi s primjerom iz prakse). Moderator konferencije je prof.dr.sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla.

Konferencija usmjerena modernizaciji hrvatske poljoprivrede

Organizator konferencije, izložbe i sajma je Udruga inovatora Hrvatske. Suorganizatori su Inovacijski centar Nikola Tesla, Sveučilište u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i  Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), pokrovitelji su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora. Izložba i sajam održavaju se uz potporu generalnog sponzora, dioničkog društva Končar - Elektroindustrija te uz potporu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, tvrtke HS Produkt i PBZ Carda.

Postojanje dobrog inovacijskog sustava u kojem puno "mrava" pokušava doći do inovacije i njezine komercijalizacije društvena je potreba i smjer u kojem naša zemlja treba ići, što su glavni motivi organizacije kako izložbe i sajma tako i konferencije usmjerene modernizaciji hrvatske poljoprivrede, poručuju organizatori. 

Sudjelovanje na konferenciji kao i posjet izložbi i sajmu, besplatni su za posjetitelje. Molimo Vas da najavite svoj dolazak na e-mail: silvana.svilar@inovatorstvo.com.


Tagovi

Udruga inovatora Hrvatske AGRO ARCA Konferencija Pametna poljoprivreda Tehnologija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.