Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje orača
  • 14.07.2020. 13:30

Sudjeluj na 18. natjecanju orača u Opatovcu iako ove godine neće biti državnog

Započela su županijska natjecanja u oranju, bez obzira što je državno, ali i svjetsko natjecanje odgođeno zbog Covid-19 virusa.

Foto: Facebook/ Vukovarsko-srijemska županija
  • 216
  • 44
  • 0

18. natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje će se održati u petak 17. srpnja 2020. godine u Opatovcu s početkom u 10 sati organizira Udruga natjecatelja u oranju Vukovarsko-srijemske županije, Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu VSŽ te Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. 

Program počinje u 8, a sam početak oranja prvih brazdi u 10 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 15 sati nakon čega slijedi ručak za sve sudionike. 

Prošlogodišnje natjecanje održano je u Đeletovcima, a na njemu je sudjelovalo sedam iskusnih orača, 4 u kategoriji plugova ravnjaka i 3 plugova premetnjaka. Prvo mjesto u oranju plugova ravnjaka osvojio je Đuro Lešić iz Bošnjaka, a premetnjaka David Perakić također iz istog mjesta. 

Sve zainteresirane osobe koje žele sudjelovati mogu se prijaviti taj dan do 8:00 sati na natjecanje.

Uobičajeno je da se nakon županijskih održi i državno natjecanje orača koje je ove jeseni trebalo biti održano u Rugvici, u Zagrebačkoj županiji. No, prema posljednjoj obavijesti Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, ono je prolongirano za iduću godinu. Razlog je, mogućnost povratka Covid-19 virusa, ali i odgoda Svjetskog natjecanja orača koje je trebalo biti održano u Rusiji. 

Državno natjecanje u oranju će se održati iduće godine, a termin održavanja će biti objavljen naknadno što ovisi o tome kako će se razvijati situacija uzrokovana virusom.

"Preporuka je da županijske udruge održe županijska natjecanja u toku godine, ali obavezno pridržavajući se preporuka HZJZ i uputa Civilnog stožera RH", poručuju u ovoj udruzi. 

Cjelovit program 18. natjecanja orača pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Oranje VSŽ Natjecanje Opatovac Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!