Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZMAG
  • 27.11.2020. 13:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Što nas je Covid-19 kriza naučila o proizvodnji i konzumaciji hrane?

Konferencija "Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize Covid-19", na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, prvo je u nizu događanja koja se odvijaju u okviru programa "Mjesec naše dobre hrane".

Foto: Neven Petrović/ZMAG
  • 495
  • 279
  • 0

Konferencija "Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize Covid-19", održat će se u subotu, 28. studenoga., na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, uz prijenos uživo putem Facebook i Youtube kanala udruge ZMAG-a.

Ova konferencija, koja počinje u 10 sati, prvo je u nizu događanja koja se odvijaju u okviru programa "Mjesec naše dobre hrane" koji će započeti ovu subotu i trajati kroz prosinac. 

"U sklopu njega će se održati i online panel o strategiji Hrvatske za ostvarivanje ciljeva postavljenih Europskim zelenom planom, te zanimljive i praktične radionice", navode iz ZMAG-a. 

Glavne teme u subotu su "Promjene koje je kriza donijela za svjetske prehrambene sustave" te "Prilike koje obnova gospodarstva nakon krize nudi". 

Ova godina, stoji u najavi, donijela je brojne promjene za svjetske prehrambene sustave. U samo nekoliko mjeseci, Covid-19 je zaustavio i preobrazio dosadašnji način proizvodnje i distribucije hrane. Slike panične kupnje, praznih polica s namirnicama i kilometarskih redova u trgovinama hrane iznenada su nas podsjetile koliko su prehrambeni sustavi važni u našem životu i koliko su postali neuravnoteženi.

"Obnova gospodarstva nakon krize nudi jedinstvenu priliku za transformaciju globalnog prehrambenog sustava i stvaranje njegove otpornosti na buduće šokove, osiguravajući ekološki održivu i zdravu hranu za sve", napominju. 

O navedenim temama će s publikom uživo i online razgovarati gostujući predavači iz Hrvatske i inozemstva: Judith Hitchman, predsjednica svjetske mreže Community Supported Agriculture i grupe Urgenci te predstavnica promatračkog tima Međuagencijske radne skupine Ujedinjenih naroda za socijalnu i solidarnu ekonomiju; Wojtek Mejor, predstavnik  prehrambene zadruge Dobrze iz Varšave; Tino Prosenik i Vjekoslav Budanec iz projekta Gruntek te Nikola Borić iz Shumske farme.


Tagovi

ZMAG Konferencija Covid-19 Održivi prehrambeni sustavi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/