Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesen u Lici
  • 30.09.2020. 11:35
  • Ličko-senjska, Gospić

Spremni za Jesen u Lici?

Na najvećoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji u Ličko-senjskoj županiji i šire, izlažu se isključivo autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni proizvodi visoke kvalitete koje proizvode mala poljoprivredna gospodarstva.

Foto: Marinko Petković
  • 150
  • 40
  • 0

Udruga uzgajivača buše u suradnji s Ličko-senjskom županijom organizira manifestaciju Jesen u Lici, koja će se 22. put održati u Gospiću od petka, 2. do nedjelje, 4. listopada. Očekuje se da će se i ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, okupiti oko 170  izlagača.    

Stožer civilne zaštite ove županije dao je zeleno svjetlo za održavanje najveće gospodarske mafinestacije koja se tradicionalno prvog vikenda u listopadu.

Naime, zaključak je da nema epidemioloških razloga da se ne održi, uz uvjet da organizator ispoštuje sve propisane mjere i preporuke HZJZ te odluke Stožera civilne zaštite RH.

U njihovom priopćenju se navodi da je ''trenutna epidemiološka situacija u Lici, odnosno Gospiću, zadovoljavajuća sa silaznim trendom oboljelih, a bitno je naglasiti da nije bilo proboja korona virusa na području županije u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi''.

Vezano za veći broj upita koji se odnose na nošenje maski u ugostiteljskim objektima, pojašnjavaju da se daje preporuka nošenja maski u zatvorenom dijelu objekta. To se odnosi i na dio ove manifestacije, koja se održava na središnjem gradskom trgu u Gospiću.

Inače, Jesen u Lici je najveća izložbeno-prodajna manifestacija u toj županiji i široj regiji. Izlažu se isključivo autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni proizvodi visoke kvalitete koje proizvode mala poljoprivredna gospodarstva s primorskog i ličkog dijela ove županije. 

Izložba stoke i poljoprivredne mehanizacije održat će se na lokaciji Stočne tržnice u Smiljanskoj ulici, a svi zainteresirani za izlaganje mogu se javiti radi daljnjih informacija presjedniku Udruge Bariši Dejanoviću.   


Fotoprilog


Tagovi

Jesen u Lici Autohtoni proizvodi Manifestacija


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.