Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroAgro
  • 29.11.2022. 08:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Spremni za CroAgro? Na sajmu vas očekuje 299 izlagača iz 21 zemlje

Kroz četiri dana, Zagrebačkim velesajmom zavladat će moćni poljoprivredni strojevi, no ne samo oni, i to na više od 16.000 m2 izložbenog prostora.

Foto: Marinko Petković
  • 1.306
  • 117
  • 0

U zajedničkom terminu od 1. do 4. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se 2. CroAgro, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i 11. Sajmovi hrane i zdravog življenja, kazala je direktorica ZV-a, Renata Suša na konferenciji za novinare. 

"Cilj CroAgro sajma je popularizacija zanimalja poljoprivrednik jer se očekuje veća potražnja za njima. Dolaze nam 299 izlagača iz 21 zemlje te držim da je početak prosinca idealna prilika za ugovaranje nove poljoprivredne sezone", naglasila je direktorica dodajući da ovaj središnji nacionalni poljoprivredni sajam, na kojem će se predstaviti nove tehnologije, ima više od 200 sati programa.

Šest grijanih paviljona čeka izlagače, ali i posjetitelje

Voditelj sajmova Damir Pavlek istaknuo je da je ovo jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava na šest zatvorenih pozornica u grijanim i uređenim prostorima, a o velikom interesu izlagača najbolje govori činjenica da će se održati u šest paviljona – 7, 7a, 8, 8a, 9  i 11a.

Kako se čulo, kroz četiri dana sajma Velesajmom će zavladati moćna poljoprivredna mehanizacija i oprema, proizvodi za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje i skladištenje nakon berbe do sadnih materijala za zaštitu bilja na više od 16.000 m2 izložbenog prostora.

Pavlek ističe i veliki broj stručnih programa koji će se odvijati sva četiri dana, a od kojih izdvajamo okrugle  stolove Agronomskog fakulteta u Zagrebu s temom Kvaliteta hrane, Urbana poljoprivreda, Obnovljivi izvori energije i Emisijske kvote stakleničkih plinova, kao i aktualne teme Funkcionalna hrana, Zeleni plan i održiva poljoprivreda te budućnost organo-mineralnih gnojiva u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Brojimo sitno do međunarodnog sajma CroAgro 

Tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile su predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka.

Umire li uzgoj svinja?

No, kako postati stručnjak u poljoprivredi pokazat će srednje strukovne škole i fakulteti u paviljonu 8. Već prvoga dana na redu je predavanje Proizvodnja hane u RH - umire li uzgoj svinja?, što je tema dr.sc. Roberta Spajića s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. 

Bogat je i raznovrstran program Sajmova hrane i zdravog življenja, na kojem će se predstaviti domaći i inozemni proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata.

Damir Pavlek: CroAgro je sajam kakav poljoprivreda zaslužuje!

Za petak je predviđen Roadshow Crotia&Portugal, na kojem će udruga Nersant predstaviti poslovne prilike za više od 40 hrvatskih tvrtki, uglavnom iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije, vinarstva i turizma. Na sajmu sudjeluje i 40-ak OPG-ova, te 17 braniteljskih zadruga.  

Pomoćnik pročelnice za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Grada Zagreba Emil Turk najavio je radionicu "Zagreb za potrošače i Zagreb za proizvođače".

Radno vrijeme Zagrebačkog velesajma je od 8 do 19 sati, ulaznica stoji 20 kuna, te posjetitelji imaju besplatan parking.


Fotoprilog


Tagovi

CroAgro Sajam Sajam poljoprivrede Renata Suša Damir Pavlek


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Croagro

Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 6306 405, e-mail: damir.pavlek@zv.hr web: https://www.zv.hr/sajmovi-7/croagro/2522

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]