Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 23.02.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Slavonika četvrti put inspirira poljoprivredu

Četvrto izdanje nacionalne poljoprivredna konferencija Slavonika, održat će se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.151
  • 74
  • 0

Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika, održat će se 5. ožujka na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku. Četvrto izdanje konferencije će svečano otvoriti ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Tolušić koji će imati i izlaganje o smjernicama hrvatske poljoprivrede. 

"Pod okriljem platforme Inspiriramo poljoprivredu, s ciljem poticanja i promicanja razvoja poljoprivrede i njezinih politika usmjerenih na održiv ruralni razvoj, 22 poljoprivrednih stručnjaka kroz predavanja i panele iznijet će svoja razmišljanja i dati poglede na rješenja s ciljem konkurentnosti hrvatske poljoprivrede. 

Slavonika je jedina konferencija koja okuplja sve ciljne javnosti unutar poljoprivredne zajednice: stručnjake velikih poljoprivrednih kompanija, predstavnike državnih institucija, akademsku zajednicu, ali i ono najvažnije studente koji predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede. Kao i prošle godine, studenti će imati priliku postavljati pitanja ministru Tomislavu Tolušiću tijekom programskog dijela kroz koje će neka od pitanja otvoriti razmišljanja o pogledu mladih budućih poljoprivrednih stručnjaka na hrvatsku poljoprivredu", navodi se u najavi Slavonike.

Program konferencije podijeljen je u tri tematska sklopa predavanja pod temama: "Uloga institucija u razvoju hrvatske poljoprivrede“, "Pozitivni primjeri“ i "Digitalna transformacija, konkurentnost i opstanak hrvatske poljoprivrede“. U okviru programa održat će se i panel rasprava "Kako ojačati proizvođače u lancu opskrbe i osnažiti domaći vertikalni lanac od poljoprivrede do turizma?“, a svoje izlaganje imat će i direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj Victoria Zinchuk

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko – baranjske županije i grada Osijeka, a suorganizator su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija se održava bez financijske kotizacije te se očekuje 360 sudionika, a svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na novoj službenoj internetskoj stranici www.inspiriramo-poljoprivredu.com, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

Slavonika Konferencija FAZOS Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]