Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 12. ZeGeVege
  • 05.09.2019. 07:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Slavni "mesni" burger, "jaja na oko" i 25 OPG-ova na ZeGeVege festivalu!

Posjetitelje će privući raznolika ponuda, brojne degustacije i ukusna jela u kojima će moći opušteno uživati na klupama ispod suncobrana, najavljuju organizatori.

Foto: ZeGeVege
  • 344
  • 27
  • 0

U petak 6. rujna od 8 do 21 sat i subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati Trg bana Jelačića u Zagrebu već dvanaesti put zaredom ugostit će najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe – ZeGeVege festival održivog življenja. Uvijek prožet odličnom atmosferom i pozitivnom vibrom, u 12 godina postojanja ZeGeVege festival, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, postao je nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude Hrvatske, koji se ne propušta.

Iz široke ponude već poznatih, ali i mnogo novih zdravih proizvoda izlagača ZeGeVege festivala organizatori izdvajaju kozmetiku koja nije testirana na životinjama, obuću bez životinjskih sastojaka, ekološke uloške i pelene, ekološko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka i ledenu kavu, proizvode bez glutena, dodatke prehrani... Posjetitelje će privući raznolika ponuda, brojne degustacije i ukusna jela u kojima će moći opušteno uživati na klupama ispod suncobrana. 

Ponudit će više vrsta veganskih burgera

Čak dvanaest restorana donosi raznoliku ponudu primamljivih biljnih variva, kobasica, hot-dogova, kebaba, raznih biljnih namaza, kolača, sladoleda i drugih delicija. ZeGeVege festival ponudit će i više vrsta veganskih burgera uključujući i sve popularniji Beyond burger koji izgledom, okusom i teksturom podsjeća na životinjsko meso i tako predstavlja ukusan izazov svima onima koji odabiru veganstvo kao zdraviji i suosjećajniji način života koji ujedno čuva zdravlje planeta.

Biljni burgeri: Mora li se meso dobiti od krave ili svinje umjesto od biljaka?

Bogat program ZeGeVege festivala namijenjen je svima zainteresiranima, bez obzira na njihove trenutačne prehrambene navike, a posebnost koja ga izdvaja od ostalih sajamskih događanja je naglašen edukativni karakter. Program predavanja i radionica jedinstvena je prilika da posjetitelji u dva dana, na jednome mjestu, svakih sat vremena odslušaju nešto novo i degustiraju vegansku hranu. Na odličnim predavanjima posjetitelji imaju priliku od zanimljivih predavača saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane za sve, uključujući djecu i sportaše, specističkoj ideologiji, održivom razvoju i, što je iznimno aktualno, utjecaju i posljedicama uzgoja životinja za hranu na okoliš i planet. Na radionicama kuhanja moći će naučiti kako napraviti vegansku sarmu, ćevape, zdrave slastice, tjestenine i umake, "jaja na oko", palačinke i druga uobičajena jela te kako pohati i napraviti majonezu, biskvit ili omlet bez jaja, mlijeka i drugih životinjskih sastojaka. Na ZeGeVegeu sigurno nitko neće ostati gladan i žedan i korisnih informacija te jela i napitaka!

I Mate Rimac dao podršku festivalu

Uz poznate glumce Mariju Omaljev i Miraja Grbića koji su simpatičnim poziranjem za jumbo plakate pozvali da na ZeGeVegeu saznamo više o veganstvu i održivom razvoju, veliku podršku ZeGeVege festivalu dao je Mate Rimac: "Značajno je za Hrvatsku održavanje festivala održivog življenja i poticanje kroz njega svih nas na biljnu prehranu jer o nama ovisi opstanak na ovome planetu. Stoga dajem podršku ZeGeVege festivalu i veganskom pokretu te pozivam sve da ne propuste posjetiti ga."

ZeGeVege festival edukativnog je i humanitarnog karaktera, i organiziran je na neprofitnoj osnovi. Prošle godine ZeGeVegeom prošetalo je više od 50.000 posjetitelja, a ovogodišnje također očekuje besplatna brošura s receptima, veganskim trendovima i mnogim korisnim informacijama i zanimljivostima. Svoj dolazak najavili su: Emil Tuk iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Vlado Prskalo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Irena Cajner Mraović iz Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Kreitmeyer iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike i drugi uzvanici.

Program s popisom svih izlagača, izvođača i predavača s rasporedom njihovih nastupa i predavanja dostupan je na stranicama Prijatelji životinja i ZeGeVege.  

Izlagat će i 25 OPG-ova

ZeGeVege festival ove godine dobio je pokroviteljstvo: Predsjednice Republike Hrvatske - Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora - Ureda predsjednika, Grada Zagreba - gradonačelnika Milana Bandića, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske gospodarske komore - Sektora za turizam, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Treba napomenuti kako je među izlagačima i 25 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i drugih proizvođača. 


Tagovi

ZeGeVege OPG Izlagači Biljni burger Mate Rimac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]