Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ličanka
  • 19.03.2022. 17:00
  • Ličko-senjska, Gospić

Škripavac, lički krumpir i buša glavne teme prve poljoprivredne konferencije "Ličanka"

Konferencija će se održati u hibridnom obliku, a u tijeku su prijave za online praćenje.

Foto: Maja Celing Celić
  • 283
  • 13
  • 0

Prva poljoprivredna konferencija "Ličanka", održat će se u Gospiću, u utorak, 22. ožujka i to u hibridnom obliku, uživo i online.  

"Jačanje konkurentnosti i održivosti  poljoprivrede, šumarstva, lova i ribolova jedan je osnovnih ciljeva Ličko-senjske županije utvrđenih Planom razvoja 2027. godine", kaže ličko-senjski župan Ernest Petryj.

Kako je naveo, ovaj događaj ima za cilj promicati poljoprivredne vrijednosti brdsko-planinskog područja, a posebice teritorijalnog područja spomenute županije s ciljem razmjene iskustva, znanja i informacija te poticanja suradnje na kreiranju razvojnih projekata.

"U tom smislu predstavit ćemo i strateški projekt Centar brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva. Osim toga kroz aktualne teme želimo potaknuti prelazak subjekata u poljoprivredi na okolišno prihvatljivije tehnologije i sustave poslovanja te naglasiti potrebu digitalizacije poslovanja i stvaranja veće dodane vrijednosti", pojasnio je.

Očekuje, dodao je, da će "Ličanka" rezultirati konkretnim učincima te biti početak tradicije okupljanja poljoprivrednika s područja te županije.

Kako se prijaviti?

Škripavac, lički krumpir i buša predstavljaju veliki potencijal, ne samo za poljoprivredni, već i za gurmanski identitet Like, čiji razvoj boljeg pozicioniranja i brendiranja tek predstoji.

Zato će na ovogodišnjoj konferenciji upravo o tome biti riječ kroz dva okrugla stola. Prvi je panel pod nazivom ''Proizvodnja sira u Ličko – senjskoj županiji: potencijali i izazovi'', na kojem će uvodničar i moderator biti prof.dr.sc. Samir Kalit s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sudionici će razgovarati o mogućnostima razvoja.

Drugi panel nosi naziv 'Potencijali i izazovi ličkog stočarstva', na kojem je uvodničar i moderator prof.dr.sc. Ante Ivanković, a na kojem sudjeluju državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske Zdravko Tušek, Antun Vujić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te ostali.

Konferenciju će uključenjem online otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a prijave za praćenje su u tijeku. Prijaviti se možete na ovom linku.


Tagovi

Konferencija Ličanka Ličko-senjska županija Prva poljoprivredna konferencija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]