Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Učenička zadruga
  • 17.04.2016. 09:00

Škola s vinogradom treba i zadružni kurikulum!

Projektom se željelo ojačati kapacitete Srednje škole Ilok i Strukovne škole Vukovar kroz modernizaciju kurikuluma, odnosno izradu dodatnog izvannastavnog strukovnog kurikuluma - kurikuluma učeničkih zadruga.

  • 279
  • 35
  • 0

U Strukovnoj školi Vukovar održana je završna konferencija projekta Kompentencije za budućnost u čiju su realizaciju bile uključene i Srednja škola Ilok kao nositelj projekta, Poljoprivredna škola Zagreb i Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

"Projektom se željelo ojačati kapacitete Srednje škole Ilok i Strukovne škole Vukovar kroz modernizaciju kurikuluma, odnosno izradu dodatnog izvannastavnog strukovnog kurikuluma - kurikuluma učeničkih zadruga", pojasnio je namjere projekta ravnatelj Strukovne škole Vukovar Vladimir Matić.

Kompetencije za budućnost

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 1,2 milijuna kuna, pri čemu su bespovratna sredstva osigurana u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Ciljanu skupinu projekta činili su nastavnici i učenici strukovnih predmeta, 20 nastavnika i 182 učenika stručnog poljoprivrednog smjera, Srednje škole Ilok i Strukovne škole Vukovar.

Kurikulum učeničkih zadruga

Prema riječima ravnatelja Srednje škole Ilok Željka Prskala, ta će srednjoškolska ustanova zahvaljujući projektu "Kompetencije za budućnost" dobiti opremu za analizu vina i tla.

"S obzirom da smo mi škola koja ma svoje vinograde, 4,5 hektara, i imamo i vinariju u sklopu škole kapaciteta 35.000 litara vina, ukazala nam se potreba da imamo i laboratorij za analizu vina", kazao je Prskalo dodajući kako je i u iločkoj školi osnovana učenička zadruga koja nosi ime "Tehnikum".

Osnivanjem učeničkih zadruga želi se u obje škole potaknuti stvaranje pozitivnog stava učenika prema radu, a putem edukacija učenika i nastavnika na temu ekološke poljoprivrede te poduzetništva i marketinga, dodatno se namjerava ojačati njihove poduzetničke kompetencije, poručeno je na završnoj konferenciji.


Tagovi

Kompetencije Srednja Škola Vukovar Ilok Strukovna Zadruge Tehnikum Vino Vinogradi Željko Prskalo Hrast Agencija Vladimir Matić Projekt Europski Socijalni Fond


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.