Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rezidba
  • 01.02.2020. 13:30

Škola i radionica rezidbe voćaka u Kaptolu i Daruvaru

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva održat će se zimska škola rezidbe voćaka u Kaptolu te radionica rezidbe lijeske u Daruvaru. 

Foto: Igor Čolaković
  • 799
  • 121
  • 0

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva održat će se zimska škola rezidbe voćaka u Kaptolu te radionica rezidbe lijeske u Daruvaru. 

Kako su najavili na svojoj stranici, već 19. Zimska školu rezidbe voćaka – Kaptol 2020., održat će se  od 11. do 14. veljače, a već tradicionalno vodit će ju djelatnici Ministarstva poljoprivrede, specijalisti hortikulture, zaštite bilja i mehanizacije, područne jedinice Požega. 

Škola započinje stručnim predavanjima u Općinskoj vijećnici u Kaptolu, s početkom u 9.oo sati, a potom se oko 11 sati kreće na praktičnu pokaznu rezidbu u voćnjake. "Ondje polaznici, nakon što su vidjeli pokaznu rezidbu demonstratora i asistenata, svojom praktičnom rezidbom pokazuju usvojena znanja i vještine u osobnoj rezidbi. Slijedi ocjenjivanje tj. evaluacija kvalitete rada polaznika. Pokazna rezidba u voćnjacima traje (najdulje) do 17 sati", pojašnjava Tomislav Božičević, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik za hortikulturu i voditelj ove škole rezidbe. 

Polaznici će biti upoznati s rezdibom jabuke i kruške, šljive, breskve, nektarine i marelice, lijeske i oraha te višnje i trešnje.

Više o radionici te gdje se prijaviti pogledajte ovdje

Radionica rezidbe lijeske, već 15. po redu, u organizaciji djelatnika Ministarstva poljoprivrede i grada Daruvara, održat će se 13. veljače 2020. godine. 

Stručna predavanja će biti organizirana u gradskoj vijećnici od 10 sati. Nakon završetka predavanja, u voćnjaku OPG Grgić Slavka u Miljanovcu, održat će se pokazna rezidba u mlađem nasadu, navodi se na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. 

Izvor: www.savjetodavna.hr


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Škola rezidbe Rezidba voćaka Rezdiba lijske Kaptol Daruvar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]