Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIMA 2017
  • 04.01.2017. 13:30

SIMA 2017 donosi brojne inovacije

Novo izdanje SIMA sajma održat će se od 26. veljače do 02. ožujka 2017. u Paris Nord Villepinte.

Foto: SIMA
  • 1.476
  • 149
  • 0

SIMA je međunarodni poljoprivredno-poslovni sajam koji se svake druge godine održava u Parizu i značajna je manifestacija na kojoj se predstavljaju nove tehnologije i rješenja za suvremenu i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Novo izdanje SIMA sajma održat će se od 26. veljače do 02. ožujka 2017. u Paris Nord Villepinte.

Za sudjelovanje na sajmu već sad je stiglo 238.848 prijava iz 142 zemlje svijeta, dok je 300 službenih delegacija iz cijelog svijeta najavilo svoj dolazak. Od posjetitelja, najviše je 74% profesionalnih poljoprivrednika koji na SIMA sajam dolaze saznati nove trendove u proizvodnji. Naime, na SIMA 2017 predstavit će se 1.770 tvrtki iz 42 zemlje koje su, zbog lakše preglednosti podijeljene u 13 sektora.

600 novih proizvoda

Sajam posebnu pozornost pridaje inovacijama tako da je najavljeno predstavljanje 600 novih proizvoda, dok se čak tri tisuće noviteta nalaze u materijalima namijenjenim novinarima. Između svih tih noviteta zlatne medalje odlaze proizvođačima traktorskih guma dok su srebrne medalje osvojili sustavi za preciznost rada. Također, tijekom trajanja sajma organizatori su najavili održavanje 50 specijaliziranih izložbi i prezentacija.

Novinari iz 40 država

SIMA je prvo izdanje imala 1922. godine i od tada kontinuirano raste značaj sajma koji su prepoznali svi subjekti u poljoprivrednoj proizvodnji: od proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme; sjemena i zaštitnih sredstava pa sve do poljoprivrednih proizvođača.

O međunarodnom značaju dostatno govori i činjenica da ga posjete specijalizirani novinari iz 40 država, objavi se više od 3.000 novinskih tekstova, a promovira se u više od 84 zemlje svijeta.

SIMA u brojkama: 1.770 tvrtki iz 42 zemlje, 13 sektora, 238.848 prijava iz 142 zemlje svijeta, 300 internacionalnih delegacija!

13 sektora čine Pogonski strojevi, strojevi za obradu tla, stroojevi za žetvu/berbu, Profesionalna oprema za održavanje zelenila, Navodnjavanje, Ruralni i šumski prostor (bio energija), Servisi i institucije, Zaštita bilja, Oprema za tropske i specijalne usjeve, Usjevi, žetva, skladištenje, pakiranje šećerne repe, krumpira, voća i povrća, Oprema za manipulaciju i transport, Bio plin, Mužnja uzgoj životinja, Skladišni prostori, Rezervni dijelovi i komponente, precizna poljoprivreda, usluge.

Foto: SIMA


Tagovi

SIMA 2017. Inovacije Pariz


Autor

Ivica Prpić

Više [+]

Stručni savjetnik za poljoprivrednu mehanizaciju, član Udruge voćara, vinogradara i vinara općine Kaptol te predsjednik Županijske udruge za organizaciju natjecanja orača Požeško-slavonske županije. Donosi nam inovacije iz svijeta mehanizacije.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]