Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija
  • 07.11.2018. 15:30

SEE IT Summit: Snaga ekonomije zemlje pokazuje stepen digitalizacije!

Osnovni cilj SEE-IT Samita je fokus na poljoprivredi i predstavljanju tehnoloških rešenja kako bi se unapredila ekonomija. U izložbenom delu učestvuje oko 150 kompanija iz 14 zemalja. U kongresnom segment na 15 tema biće održane konferencije, panel diskusije, radionice, predavanja, svakako značajno mesto zauzeće B2B susreti.

Foto: Verica Matić
  • 131
  • 16
  • 0

Novosadski sajam je po ko zna koji put dokazao epitet najboljeg. Оvoga puta bio je domaćin Prvog međunarodnog sajma informacionih i komunikacionih tehnologija. U naredna dva dana ugostiće svetski poznate kompanije Google, Rosche, Adobe, IBM I druge.

Osnovni cilj SEE-IT Summit-a je fokus na poljoprivredi i predstavljanju tehnoloških rešenja, kako bi se unapredila ekonomija. U izložbenom delu učestvuje oko 150 kompanija iz 14 zemalja. U kongresnom segmentu na 15 tema biće održane konferencije, panel diskusije, radionice, predavanja, svakako značajno mesto zauzeće B2B susreti.

Ispred organizatora događaja ResEnva Consalting prisutne je pozdravila Mirijam Dobrota (Myriam Dobrota), koja je ovom prilikom naglasila da planiraju održavanje sajma svake godine u novembru mesecu.

Sigurnost i integritet podataka 

Kompanija Sky Express je platinum sponzor ovogodišnjeg SEE-IT Summit-a. Misija im je da obezbede sigurnost i integritet podataka u svim aspektima poslovanja (obrazovanje, vojska, policija, državna uprava). Majo Mićović generalni direktor rekao je da su oni jedan od lidera u oblasti obezbeđivanja i zaštite digitalnih podataka i dodao:

"Uočili smo sjajnu priliku da digitalnu svesnost podignemo na viši nivo uključujući i GDPR. Istraživanja su pokazala da naša poslovna zajednica još uvek nije dovoljno svesna aspekata važnosti zaštite podataka." O svim procesima zaštite podataka koji ima više nivoa prisutni će moći da saznaju na panelima koji će se održati u naredna dva dana.

Gosti iz Holandije

Na prvom međunarodnom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija predstavile su se i kompanije iz Holandije. Oliver Šarov viši politički savetnik za ekonomsku politiku i trgovinu u Ambasadi kraljevine Holandije rekao je ovom prilikom da je Holandija u Srbiji prisutna u mnogim sektorima, a samim tim i u IT sektoru, gde postoji ozbiljan broj firmi koje sarađuju. 

Važnost obuke sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju

Privredna komora Srbije (Centar za digitalnu transformaciju) je u junu ove godine sproveo obuku sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju. O značaju samog projekta govorio je savetnik predsednika Privredne komore Mihailo Vesović: "Naša želja je da u okviru ovog samita predstavimo rezultate rada u prvih godinu dana Centra za digitalne transformacije i da vidimo strategije kompanija u narednih pet do deset godina. Budućnost srpske privrede i srpskih kompanija zavisiće od toga koliko su konkurentni i od toga koliko će usvojiti tehnologije i promeniti modele u svom poslovanju."

Novi Sad: Konferencije o tehnološkim rešenjima u poljoprivredi

Obuku sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju, Privredna komora Srbije (PKS) sprovodi u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Austrijskom privrednom komorom (WKO). Projekt menadžer GIZ-a, Tomislav Knežević naglasio je značaj digitalizacije u privredi, dodao da su pružali podršku sturt up (start ap) zajednici Srbije. Kao glavni problem malih i srednjih preduzeća u Srbiji, Knežević je naglasio da je to da nemaju strategiju, odnosno ne znaju šta je ono što treba da urade danas, a šta su to planovi za narednih pet godina. 

Ko su najbolje digitalizovane kompanije?

Istraživanje pokazuje da su najbolje digitalizovane kompanije koje su u osnovi tehnološke, dok kompanije u tradicionalnoj industriji kasne u procesu digitalizacije. Poljoprivreda najviše kasni, potom mašinska i metalna industrija, dok je najveći napredak u procesu digitalizacije pokazao sektor usluga (logistika, turizam). Zaključak je da snaga ekonomije jedne zemlje pokazuje stepen i brzinu njene digitalizacije!

Ukoliko želite da čujete svetske stručnjake iz oblasti IT tehnologija posetite Novosadski sajam od 07. do 09. novembra.
Uz kartu za konferenciju/radionice, neophodno je kupiti dnevnu kartu za ulazak na Sajam, po ceni od 300 dinara, putem Gigstix-a ili na ulazu u sajam od 7. do 9. novembra


Foto prilog


Tagovi

SEE IT Summit Konferencija Digitalizacija Poljoprivreda Privredna komora ResEnva Consalting Sky Express


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer