Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 05.06.2015. 16:00

Šebalj i Rekić najbolji orači VPŽ!

Ove godine najbolji u kategoriji ravnjaka bio je Radivoj Rekić iz Naudovaca, dok je u kategoriji premetnjaka pobjedu odnio Goran Šebalj iz Kapinaca!

  • 269
  • 16
  • 0

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba organizirale su u petak, 5. lipnja, u općini Pitomača, 11. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije.

Natjecanje je održano u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima, a sudjelovalo je ukupno 12 natjecatelja s područja županije. Najbolji u kategoriji ravnjaka bio je Radivoj Rekić iz Naudovaca, dok je u kategoriji premetnjaka pobjedu odnio Goran Šebalj iz Kapinaca.

Natjecanju su, uz domaćina, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, predsjednik Udruge orača Virovitičko-podravske županije Željko Žibreg te podpredsjednik Siniša Hrgović, načelnici općina s područja županije, predstavnici udruga orača iz Osječko-baranjske, Karlovačke, Međimurske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Pokrovitelj natjecanja je Virovitičko-podravska županija, a suorganizator Općina Pitomača.

Županijsko natjecanje je kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji 4. i 5. rujna ove godine na području Općine Suhopolje. Županija je drugi puta, nakon 2010. godine, domaćin ovog natjecanja koje je s godinama preraslo u jednu od najznačajnijih i najposjećenijih poljoprivrednih i ruralnih manifestacija u RH.

Državno natjecanje u rujnu

Na državnom natjecanju u rujnu očekuje se dolazak 18 županija i oko 35 orača, kao i 15 orača u oranju konjima, a pobjednici će osigurati nastup na svjetskom natjecanju orača u Engleskoj 2016. godine.

Ove godine svjetsko prvenstvo orača održava se u Danskoj (3. i 4. listopada), a hrvatsku ekipu čine Milenko Hrgović iz Vaške (Općina Sopje, Virovitičko-podravska županija) i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije - orači, Siniša Hrgović - trener i sudac te Tugomir Majdak - predsjednik Svjetske oračke organizacije - vođa ekipe.

Tekst i foto: Ivan Šemper, glasnogovornik VPŽ


Fotoprilog


Tagovi

Virovitičko-podravska županija Tugomir Majdak Općina Pitomača 11. natjecanje orača Goran Šebalj Radivoj Nekić Željko Grgačić Kvalifikacije Svjetsko prvenstvo orača


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]