Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 24.01.2022. 11:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Salaj: Imamo dvije varijante za održavanje Međunarodnog pčelarskog sajma

U slučaju popuštanja ograničenja, prvi planirani termin je posljednji vikend u veljači. Ukoliko ni tada situacija neće biti bolja, bit će održan u sklopu Proljetnog međunarodnog sajma u Gudovcu, kaže direktor Bjelovarskog sajma.

Foto: Branka Sobodić
  • 358
  • 56
  • 0

Iako su prema najavama direktora Bjelovarskog sajma, 5. i 6. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu trebali biti održani 17. Međunarodni pčelarski sajam i 8. Izložba vina i vinogradarske opreme, do sajmovanja nažalost neće doći.

Nakon dvogodišnje pauze i donedavnih problema u poslovanju Bjelovarskog sajma, očekivanja za početak 2022. godine bila su velika, no zbog pandemije koronavirusa određene događaje potrebno je prolongirati.  

"Oko 50 posto organizacije Međunarodnog pčelarskog sajma smo odradili tijekom 2021. godine, dok smo u siječnju trebali finalizirati posljednje korake. Nažalost, epidemiološka situacija, mjere, ograničenja, kao i svakodnevni visoki broj novozaraženih ne idu nam u prilog", rekao nam je v.d. direktor Bjelovarskog sajma, Zlatko Salaj.  

Kako je dodao, s obzirom da je jedan dio sajma trebao biti organiziran u zatvorenom prostoru, to u ovim okolnostima jednostavno ne mogu dopustiti.

"Međutim, mi nadu ne gubimo i u svakodnevnom smo kontaktu s našim izlagačima. Sajam je odgođen i zasad imamo dvije varijante", otkriva.

U slučaju popuštanja ograničenja, prvi planirani termin je posljednji vikend u veljači. Ukoliko ni tada situacija neće biti bolja, Međunarodni pčelarski sajam bit će održan u sklopu Proljetnog međunarodnog sajma u Gudovcu, 1. travnja 2022.

U svakom slučaju, ovako velika neizvjesnost predstavlja ogroman teret i nepredvidive financijske troškove, kako za same organizatore, tako i za izlagače. No, organizatori poručuju kako će pčelarski sajam uskoro biti ponovno prilika za izlaganje i kušanje raznih vrsta medova i ostalih mednih proizvoda. Isto tako, izlagači i posjetitelji imat će priliku steći nova i osvježiti postojeća znanja, razmijeniti iskustva te prikazati aktualna inovativna  rješenja u pčelarstvu.


Tagovi

Pčelarski sajam Zlatko Salaj Bjelovar Odgoda


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.


Partner