Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dubrovačko-hercegovačka regija
  • 06.06.2017. 18:00

Sajam "Plodovi krša" u Ravnom

Na dvodnevnom će se sajmu okupiti poljoprivredni proizvođači iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika, ali i susjednih zajednica.

Foto: Facebook/Agrobiznis-Plodovi krša
  • 405
  • 19
  • 0

Dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda - "Plodovi krša" održat će se 9. i 10. juna u Ravnom, u okviru projekta "Agrobiznis - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji".

Na ovom će se sajmu okupiti poljoprivredni proizvođači iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika, ali i susjednih zajednica. Oba će dana, od 9 do 18 sati proizvođači predstaviti i ponuditi svoje proizvode. Osim toga, u sklopu sajma održat će se "Konferencija o perspektivama i razvoju općine Ravno", ciklus predavanja o poljoprivredi, okrugli stol o poticajima u poljoprivredi te nastupi grupe Sunce i klape "Kaše".

Na Facebook stranici Agrobiznis - Plodovi krša svakodnevno predstavljaju sudionike dvodnevne tržnice, a ondje se već mogu naći predstavljeni proizvodi od mlijeka, pčelarski proizvodi, biljna kozmetika i drugo.

Projekt financira EU

Projekt "Agrobiznis - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji" financira Europska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Vrijednost projekta je oko 350.000 eura, a razdoblje implementacije je dvije godine.

U Republici Hrvatskoj aktivnosti vodi Grad Dubrovnik u partnerstvu s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, Informestom iz Italije, Kinookusom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a u Bosni i Hercegovini nositelj projekta je Općina Ravno, a partneri Okusi Hercegovinu i Oxfam, uz stručnu pomoć Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Uspostavljanjem Agrobiznis centra omogućit će se proizvođačima poljoprivrednih proizvoda i potrošačima stalni kontakt, uz usklađivanje ponude i potražnje, a poljoprivredni festivali koji će se organizirati, biti će u funkciji promocije poljoprivrednih proizvoda, teritorija i tradicije cijele prekogranične Dubrovačko-hercegovačke regije.

Foto: Facebook/Agrobiznis-Plodovi krša


Tagovi

Plodovi krša Agrobiznis - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekogr Ravno Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...