Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina
  • 03.11.2022. 20:50
  • Šibensko-kninska, Vodice

Sadnjom loze ispred hotela u Vodicama otvorena 32. Sabatina

Započeli su 32. međunarodni susreti vinogradara i vinara Sabatina 2022

Foto: Vedran Stapić
  • 580
  • 51
  • 0

Danas su svečanom sadnjom spomen loze ispred hotela Olympia u Vodicama i dodjelom nagrada laureatima otvoreni 32. Međunarodni susreti vinogradara i vinara Sabatina 2022.

“395 uzoraka zaprimili smo na ocjenjivanje u natjecateljskom dijelu, a među njima je čak 116 mladih vina, najviše do sada”, otkrio je Lordan Ljubenkov prvi čovjek Zadružnog saveza Dalmacije, ispred organizatora događaja te naglasio kako je vrijednost Sabatine u tome što ubrzava nužne promjene unutar sektora vinogradarstva i vinarstva.

Okupljene sudionike pozdravili su i domaćini, gradonačelnik Vodica Ante Cukrov i  župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, koji je i sam vezan uz vinogradarstvo.

“Ne znam je li bolje reći da imam vinograd ili da vinograd ima mene”, dosjetkom je otvorio obraćanje župan i dodao “kažu kod nas da je maslina mater, a vinograd ljubavnica.”

Označili su domaćini Vodice kao perjanicu turizma ove županije te podsjetili nazočne da upravo ovi krajevi baštine same početke hrvatskih korijena.

“Uživajte u vinu, ono je nektar bogova”, poručio je župan okupljenima.

Zdravko Tušek, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede u svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića pozdravio je nazočne i naglasio je da je vinogradarstvo važan dio identiteta Hrvatske i istaknuo završetak izrade strateškog plana čijim je dijelom od sada i tzv. vinska omotnica.

“Vaš je uspjeh i naš uspjeh. Uspjeh Hrvatske", riječi su izaslanika predsjednika RH Zorana Milanovića Velibora Mačkića, savjetnika za gospodarska pitanja.

Evo tko su laureati 32. Sabatine

“Ako svi veslamo u istom smjeru onda neće biti nikakvih problema", zaključio je Mačkić obraćanje vinogradarima i otvorio skup.


Fotoprilog


Tagovi

Zadružni savez Dalmacije Sabatina Vodice Zdravko Tušek Velibor Mačkić Ante Cukrov Marko Jelić Lordan Ljubenkov


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]