Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada smokvi
  • 11.04.2016. 12:30

Radionica proizvodnje smokvenjaka

U subotu, 16. travnja 2016. u Zadru se održava radionica: Proces proizvodnje smokvenjaka.

Foto: Tomo Ostojić/Facebook
  • 380
  • 16
  • 0

U subotu, 16. travnja 2016. s početkom u 10 h u prostorijama Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici bb (bivši studio Gradske televizije) u Zadru održat će se radionica "Proces proizvodnje smokvenjaka".

Polaznici će imati priliku naučiti osnove izrade smokvenjaka, tradicionalne slastice koja se izrađuje od suhih smokava, te se upoznati s procesom proizvodnje koji počinje od uzgoja smokava, zatim kroz proces sušenja ploda, te se finalizira brendiranjem.

Voditelj radionice proizvodi smokvenjak

Voditelj radionice je Tomo Ostojić, nositelj uspješnog OPG-a iz Perečkog Blata kod Ploča koji se bavi sušenjem i preradom smokava, te proizvodi smokvenjak. Svoje proizvode koji imaju eko-znak plasira u specijalizirane delikatesne trgovine, a ima i iskustvo izvoznika.

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje tri sata, a materijali za praktičan rad su osigurani.

Broj sudionika/ca je ograničen, a prijave se primaju do 14. travnja 2016. na e-mail: desk@ekozadar.hr i mob. 091 20 85 696.

Radionica se održava u sklopu projekta ALterPOP

Kapacitet radionice je 17 osoba, a ukoliko broj prijavljenih bude veći, prednost će imati poljoprivredni proizvođači (nositelji/ce ili članovi/ce OPG-a) u ciljnoj dobnoj skupini projekta od 55 do 64 godine, te učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića i studenti Studija primijenjene ekologije u poljoprivredi Sveučilišta u Zadru.

Radionica se održava u sklopu projekta "AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje", potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar", a partner je AGRRA (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije). Projektne aktivnosti održavaju se i uz potporu Poljoprivredne savjetodavne službe Zadar.

Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 kuna, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, odnosno 274.436,00 KN.

Foto: Tomo Ostojić/Facebook


Tagovi

Smokvenjak Radionica Edukacija Smokve Proizvodnja Zadar AlterPOP


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.