Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZMAG
  • 22.01.2016. 11:35

Radionica obnavljajuće poljoprivrede

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Restoration Agriculture Development (RAD) organizira radionicu obnavljauće poljoprivrede s Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću od 29. ožujka do 1. travnja 2016.

  • 359
  • 60
  • 0

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Restoration Agriculture Development (RAD) organizira radionicu obnavljauće poljoprivrede s Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću od 29. ožujka do 1. travnja 2016.

Obnavljajuća poljoprivreda nudi žive, produktivne i stvarne alternative koje doprinose smanjenoj potrebi za navodnjavanjem, otpornosti poljoprivrednih sustava na sušu i poplave energetskoj i ekonomskoj uštedi te obnovi naših tala!

Produktivni sustav proizvodnje hrane

Provedite četiri dana sa Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću učeći o specifičnom načinu adaptacije poljoprivrednih sustava koji nas opskrbljuju hranom i energijom, dok se istovremeno obnavljavljaju kritične usluge ekosustava.

Mark Shepard 1995. godine uspostavio je šumu hrane na farmi New Forest, Wisconsin (SAD), koja predstavlja uspješan poslovni model proizvodnje hrane za tržište, dok se istovremeno povećava plodnost tla i kapacitet tla da zadrži vodu na terenu. Farma New Forest je inspirativan primjer prelaska sa sustava konvencionalne poljoprivrede u produktivni poljoprivredno-šumarski ekosustav.

Regeneracija eko sustava i poljoprivrede

Radionica obnavljajuće poljoprivrede integrira permakulturni dizajn, holističko upravljanje, upravljanje vodom na terenu prema metodi keyline dizajna, regeneraciju ekosustava, agrošumarstvo i poljoprivrednu proizvodnju.

Mark Shepard će predstaviti metodologiju, tehnike i praksu agro-silvo-pastoralnih sustava. Polaznici će se kroz radionicu upoznati sa identifikacijom bioma i imitacijom biljnih zajednica, strateškim upravljanjem vodom na terenu, agrošumarstvom i inegriranim upravljanjem životinjama, te održivim upravljanjem gospodarstvom kao metodom uspostave otpornih poljoprivrednih sustava.

Za više informacija o radionici pročitajte prijavni obrazac.

Cijena radionice iznosi 350 € (20 € nepovratno), a u cijenu radionice su uključeni svi obroci i smještaj. Prijave molimo putem obrasca (kliknuti na link). Za sva dodatna pitanja ili informacije slobodno se javite na: cv.bischevich@gmail.com ili info@zmag.hr.

Napomena: radionica će se odvijati na engleskom jeziku!


Tagovi

ZMAG Radionica obnavljajuće poljoprivrede Permakulturni dizajn Vukomerić RAD Mark Shepard Suša


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."