Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2023
  • 11.02.2023. 10:30
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Provjerili smo kakva vas ponuda mehanizacije čeka na sajmu Viroexpo

Od naših partnera doznali smo što će izložiti i kakva vas ponuda poljoprivredne mehanizacije očekuje na ovom sajmu koji se uskoro održava u Virovitici.

Foto: Karolina Rastija
  • 2.690
  • 190
  • 0

Bliži se Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede - Viroexpo 2023. Od naših partnera doznali smo kakva ponuda mehanizacije vas očekuje na ovom događaju koji će se održati od 17. do 19. veljače u Virovitici.

Direktor tvrtke Top Agro Pavle Vidaković otkriva da će ove godine izložiti nekoliko Massey Ferguson traktora, Sulky razbacivače mineralnog gnojiva, Ocmis sustav navodnjavanja, Nobili malčere i Konkskilde sjetvospremač.

Novi model traktora i sustav navodnjavanja

"Od noviteta ćemo predstaviti novi model Massey Ferguson 7S traktora i Ocmis Tifona za navodnjavanje", istaknuo je prisjetivši se prošlogodišnjeg Viroexpo-a koji je prvi put, zbog korone koja ga je odgađala, održan u rujnu. Vrijeme je bilo odlično i posjećenost jako dobra. "Izravno na sajmu smo prodali i jedan manji traktor od 85 KS", osvrnuo se na rezultate rekavši kako je najveći broj upita posjetitelja bio usmjeren na sustave za navodnjavanje.

"U okolici Virovitice je izgrađen javni sustav navodnjavanja Kapinci - Vaška pa je i to jedan od razloga", smatra direktor ove tvrtke koja se na ovoj manifestaciji predstavila već dva puta, a to planiraju činiti i dalje.

Najviše upita dobili za sustave navodnjavanja (Foto: Top Agro)

Unatoč nedavnoj krizi s isporukama poljoprivrednih strojeva i mehanizacije koja je pogodila dobavljače diljem svijeta iz ove tvrtke nam kažu da su na vrijeme naručili određene strojeve te radi toga minimalno osjetili probleme. "U budućnosti više ne bi trebalo biti takvih situacija", smatra Vidaković.

Prvi put limitirane izvedbe Claas Arion traktora

Pavle Marić, voditelj prodaje tvrtke Jerković kaže da su i oni kao sve marke na tržištu u jednom dijelu prošle godine bili u ozbiljnim problemima vezanim za isporuke. "Međutim, s ponosom moram istaknuti da smo sve strojeve u konačnici isporučili u zadanim terminima i da su klijenti bili iznimno zadovoljni jer su stigli i radovi u polju su odrađeni na vrijeme", istaknuo je.

Kaže i da su njihovi klijenti shvatili da se u ozbiljnoj proizvodnji u današnje vrijeme mora planirati ulaganje i na taj način i postupaju. "Strojevi se dogovaraju na predstojeću sezonu par mjeseci ranije i u konačnici sve funkcionira bez značajnijih problema, s tim da su brojevi/komadi strojeva raspoloživi za tržište u nešto manjem broju nego prijašnjih godina", napomenuo je.

Svoju ponudu će ta tvrtka i ove godine predstaviti posjetiteljima sajma Viroexpo, i to, kako doznajemo, već četvrti put.

Agroklub vas vodi na 26. Viroexpo - dijelimo 20 ulaznica!

"Izložit ćemo Claas traktore, Horsch priključne strojeve, Trimble navigacije, od noviteta će bit predstavljeni novi modeli Claas Elios traktora za manja gospodarstva, novi modeli Trimble navigacija kao i limitirane izvedbe Claas Arion traktora od 205 KS, kojeg će kupci moći vidjeti prvi puta na Viroexpo sajmu", navodi Marić.

Raste interes za Horsch priključke i Trimble navigacije

Prema njegovim riječima, izravan kontakt s kupcima iznimno je bitan za ovu tvrtku. "Na tome zasnivamo naše poslovanje. Oni su za nas uvijek na prvom mjestu u svim segmentima od prodaje, rezervnih dijelova pa u konačnici do servisa. Uvijek gledamo održati s njima aktivan kontakt kroz demo prezentacije noviteta na terenu pa do samih sajmova", kaže nam voditelj prodaje.

Tvrtka Jerković i ove godine na Viroexpu (Foto: Martina Pavlović)

Cijeli njihov asortiman je uvijek zanimljiv poljoprivrednicima, ovisno od segmenta poslovanja na kojem baziraju svoju proizvodnju. "Za ratare su to Claas kombajni i silažni kombajni, međutim ono što u zadnjim godinama dolazi do izražaja je interes za Claas traktor koji je među prvim izborom naših poljoprivrednika zbog iznimne kvalitete i pristupačne cijene", dodao je.

Stočarima mogu ponuditi kosilice, prese, Strutmann mikser prikolice. Zadnjih je godina sve veći interes, kaže Marić, i za Horsch strojeve jer u jednom prohodu možete obaviti više radnih operacija što u današnje vrijeme visokih inputa u proizvodnji je iznimno važno za svakog proizvođača.

"Također, tu si i neizostavne Trimble navigacije za koje kupci jedino što kažu je: zašto se za ovaj korak nisam odlučio prije, jer benefiti korištenja su nedvojbeni", istaknuo je naš sugovornik.

I od ovog kao i od svakog do sada sajma iz ove tvrtke očekuju iznimno dobru posjećenost, ali i kontakt s postojećim i budućim partnerima iz Virovitičko – podravske županije.

Grapak već planira narudžbe strojeva za iduću godinu

Silvio Perković iz tvrtke Grapak kaže kako je iz njihove perspektive ovaj sajam svake godine sve bolji, a lani je imao vanjski izložbeni prostor veći nego ikad.

"Samim time proširena je i ponuda, a to se naravno odrazilo na veću posjećenost. Dobili smo dosta ozbiljnih upita koji su u konačnici vodili do prodaje strojeva", otkrio je.

Izložbeni prostor tvrtke Grapak na prošlogodišnjem sajmu (Foto: Grapak)

Inače, ova tvrtka na sajmu Viroexpo izlaže već godinama, a ove im je plan, dodaje Perković, izložiti što više prodajnog asortimana, a to su strojevi marki Steyr, JCB, Brantner, Kverneland…

Ovakvi događaji su im bitni jer tako ostvaruju izravan kontakt s kupcima. "U razgovoru možemo shvatiti njihove potrebe i ponuditi im pravi stroj za njih", napominje naš sugovornik.

Ni oni nisu imali veće probleme s isporukama strojeva jer rade prednarudžbe. "Već sad se planiraju za 2024. godinu tako da i ako imamo manja kašnjenja to naši kupci ne osjete", zaključuje Perković.


Tagovi

Viroexpo Mehanizacija Ponuda Jerković Top Agro Grapak Pavle Vidaković Pavle Marić Silvio Perković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/