Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira & vina
  • 29.05.2018. 18:00

Promocija domaćih proizvođača sira i vina na 1. Festivalu sira & vina

Prvi festival sira & vina održat će se u dvorištu dvorca Prandau-Normann u Valpovu

  • 295
  • 24
  • 0

Prvi Festival sira & vina u okviru projekta "CAMARG – Klasteri inovativnih tržnica temeljenih na konceptu 'nula kilometara' kao generator rasta, financiranog u okviru transnacionalnog programa Interreg Mediteran 2014. - 2020., ukupne vrijednosti 2 milijuna eura, održat će se 30. svibnja u organizaciji Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Udruge Karašicka Republika, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i Udruge za kreativni razvoj Slap.

"Cilj festivala je promocija domaćih proizvođača sira i vina s naglaskom na male proizvođače, OPG-ove i zadruge. Fokus je na omogućavanju uspješnijeg plasmana hrane malih proizvođača, pružanju podrške njihovoj konkurentnosti, ali i poticanju građana da kupuju lokalne proizvode. Posjetitelji će moći degustirati i kupiti sireve iz malih slavonskih sirana, dok će vina prezentirati desetak malih vinarija s područja Baranje, Erduta, Iloka, Kutjeva, ali i Sremskih Karlovaca. U ponudi će biti i plate sa sirom, kulenom i ostalim tradicionalnim suhomesnatim proizvodima, a cjelokupni događaj biti će popraćen i glazbenim programom", navodi dr. sc. Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. 

Kroz projekt CAMARG, kojeg provode Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje te Udruga za kreativni razvoj Slap, stvara se, dodaje, novi poslovni model udruživanja i plasmana domaćih lokalnih proizvoda slijedeći iskustva talijanskih partnera. CAMARG će predstaviti model on-line prodaje proizvoda lokalnih proizvođača temeljen na principu '0 km' imajući u vidu i specifičnosti našeg podneblja i izazove razvoja novoga tržišta.

Prvi festival sira i vina održat će se u dvorištu dvorca Prandau-Normann u Valpovu od 18:00 sati. 


Tagovi

Festival sira i vina Valpovo RRA SiB Stjepan Ribić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.