Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 18.04.2023. 15:35
  • Osječko-baranjska, Osijek

Proljetni sajam u Osijeku u petak otvara vrata Gospodarskog centra

Na sajmu koji je prva manifestacija koja će se održati u novoizgrađenom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, predstavit će se 170 izlagača.

Foto: OBŽ
  • 1.538
  • 82
  • 0

Proljetni sajam u Osijeku prva je manifestacija koja će se održati u novoizgrađenom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Riječ je o objektu ukupno vrijednom 9,5 milijuna eura.  

"Nakon desetljeća sajmovanja na neadekvatnom prostoru Pampasa, kako je župan Anušić i najavio na prošlom, jesenskom sajmu, sada je za sve gospodarske aktivnosti na području Osijeka i Županije izgrađen moderan i funkcionalni prostor, primjeren različitim poduzetničkim aktivnostima", poručio je dožupan Mato Lukić novinarima.

Gospodarski centar imat će multifunkcionalnu ulogu, jer će osim sajamskog prostora služiti i za održavanje kongresa, konferencija, seminara.

Predstavlja se 170 izlagača 

Kako je najavljeno, Proljetni sajam za posjetitelje se otvara u petak, 21. travnja u 13 sati i trajat će do nedjelje. Na njemu će se predstaviti 170 izlagača iz zemlje i inozemstva. 

"Interes su iskazale brojne tvrtke, obrti i OPG-ovi kao i ostali gospodarski subjekti. Izlagat će se na više od 2.500 četvornih metara zatvorenog i 8.000 četvornih metara otvorenog prostora", rekla je Vesna Grbeša, direktorica Osječkog sajma, nekada gradske, a sada tvrtke kojom upravlja Osječko-baranjska županija. 

Gospodarski centar otvara svoja vrata 

Uz izložbeno-prodajne sadržaje, bit će i niz različitih događaja. Kako je predstavila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović, središnje mjesto bit će pozornica.

Između ostalog, što nam donosi Zajednička poljoprivredna politika, predstavit će stručnjaci Fakulteta agrobiotehničkih znanosti dok će Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu govoriti o utjecaju klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju. Predviđeni su zabavni sadržaji, a poseban dio sajma rezerviran je za predstavljanje gospodarskih i ostalih komora.

"U subotu je na centralnoj pozornici predviđen program koji organizira Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek s ciljem promocije lokalnih proizvoda kao turističkih aduta županije", istaknula je. 

Cjelovit program događanja pogledajte u galeriji. 


Fotoprilog


Tagovi

Proljetni sajam Gospodarski centar Osječko-baranjska županija


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)


Partner