Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istarska vuna
  • 18.09.2019. 12:00
  • Istarska, Svetvinčenat

Program istarska vuna - vraćanje vune u našu svakodnevicu

Cilj okruglog stola je spoznavanje važnosti vune u životu istarskog čovjeka u povijesti i sadašnjici te kreiranje smjernica programa koje će vratiti vunu u naš svakodnevni život sa svim dobrobitima koje nam vuna može dati.

Foto: Pixabay/borevina
  • 255
  • 58
  • 0

Okrugli stol "Program istarska vuna", u sklopu projekta Istra bio regija, kojeg zajednički organiziraju Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije i Agencija za ruralni razvoj Istarske županije (AZRRI), održat će se u petak, 20. rujna s početkom u 10.00 sati u prostorijama župnog ureda općine Svetvinčenat. 

"Cilj okruglog stola je spoznavanje važnosti vune u životu istarskog čovjeka u povijesti i sadašnjici te kreiranje smjernica programa koje će vratiti vunu u naš svakodnevni život sa svim dobrobitima koje nam vuna može dati. Pozvani su sudionici koji kreiraju društveni i gospodarski život u županiji i koji mogu doprinijeti ovom cilju te strani stručnjaci koji imaju iskustva s provođenjem ovakvih programa. S obzirom da je vuna prisutna kako u poljoprivrednoj proizvodnji tako i tekstilnoj i modnoj industriji, ali i u kulturi i običajima za obnovu života istarske vune potrebno je sudjelovanje cijelog istarskog Društva.", najavljuju iz AZRRI-a. 

O hrvatskim iskustvima s vunom govorit će prof.dr.sc. Boro Mioč s Agronomskog fakulteta Zagreb, dok će o zakonskoj regulativi – vuna u stadu, prometu, obradi i preradi govoriti predstavnici Ministarstva poljoprivrede. 

Na okruglom će stolu biti predstavljeni i primjeri dobre prakse. O njima će govoriti Nathalie Ketterle, Kollektion der Vielfalt (Njemačka) te prof. Marco Antonini, Agenzia nazionale per le nuove tecnologie, l'energia e lo sviluppo economico sostenibile (ENEA), Italija. 

O Programu istarske vune – što je prve godine učinjeno, kako strukturirati program, govorit će Gordan Šubara, dr.vet.med. Moderator je Marko Bijažić


Tagovi

Vuna Okrugli stol Važnost vune Program istarska vuna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).