Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija i liker
  • 09.10.2021. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Prijavi se na 3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera

Stručna međunarodna komisija ponovno će ocjenjivati boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija, likera i ginova, a u svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak.

Foto: Gospodarski list
  • 203
  • 47
  • 0

Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera održat će se i ove godine u organizaciji Gospodarskog lista i u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Kako podsjećaju, riječ je o trećem s tim da je prvo ocjenjivanje organizirano 2019. godine u sklopu sajma CroAgro u Zagrebu te drugo 2020. zasebno radi pandemije korona virusa.

Stručna međunarodna komisija ponovno će ocjenjivati boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija, likera i ginova, a u svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak.

Uz medijsku promociju proizvođača rakija i likera, cilj ove manifestacije je i kroz edukativna i stručna predavanja ukazati i na relativno nisku kulturu pijenja ovih alkoholnih pića te nedovoljnog njihovog poznavanja kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora.

"Potrošnju rakija ugrožava i agresivni marketing i financijska snaga u industriji konkurentskih pića. Stoga je ovo prigoda da se dodatno popularizira i promovira kultura rakije, istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu", istaknuli su organizatori.

Prijave najkasnije do 5. studenog 

Prošle godine, unatoč specifičnoj epidemiološkoj situaciji, ocijenjeno je više od stotinu rakija, likera i ginova pristiglih iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne gore. Čak 10 velikih zlata i 8 zlata dokaz su kvalitetne proizvodnje rakija, likera i ginova u ovoj regiji.

Apsolutni šampion natjecanja i pobjednik u kategoriji rakija je Kajsijevača, 2016., destilerije Pigmalion koja je osvojila rekordnih 19,5 bodova.

Za ovogodišnje sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavu te dostaviti dvije boce rakije/likera/gina, po mogućnosti staklene (dvije boce zapremnine 1 litre računaju se kao 1 uzorak) najkasnije do 5. studenog na adresu Gospodarskog lista (Ulica Majstora Radonje 12, Srednjaci, 10000 Zagreb, 5. kat).

Na svakom uzorku je potrebno napisati:

  • Uzorak za Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera,
  • kategoriju jakog alkoholnog pića,
  • alkoholnu jakost i godinu proizvodnje,
  • ime i prezime proizvođača (ili naziv poduzeća) i adresu.

Participacija za domaće natjecatelje iznosi 150 kuna po uzorku, odnosno 20 eura po uzorku za strane natjecatelje, a treba ju uplatiti na IBAN račun HR1223600001101284610. U opis plaćanje potrebno je navesti vaše ime i prezime i/ili naziv firme. 


Tagovi

Rakija Liker Ocjenjivanje Uzorci Natjecanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo