Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zinfest
  • 08.11.2022. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštela

Predstavljen program ovogodišnjeg Zinfesta - festivala u čast Crljenka i rođaka

Priča o Crljenku kaštelanskom koji je predak nadaleko poznatog kalifornijskog Zinfandela, dobiva nastavak. Što vas čeka tijekom tri dana festivala?

Foto: Zinfest
  • 425
  • 44
  • 0

Program ovogodišnjeg Zinfest 2022 festivala, poznatog i kao "Crljenak i rođaci" predstavljen je danas u marini Kaštela. Ovo je 2. održavanje međunarodnog festivala vina i tradicionalne hrane koje će se održati u tom mjestu, od četvrtka 10. pa sve do subote 12. studenog. 

Tijekom ova tri dana prezentirat će se okusi Crljenka i njegovih rođaka, družiti se s kaštelanskim vinarima i njihovim kolegama. Uz savršenu vinsku kapljicu uvijek ide i dobra tradicionalna hrana koje neće nedostajati, što predstavlja, uz činjenicu da je i ulaz slobodan, dodatni motiv svim gurmanima i degustatorima da posjete ovu manifestaciju.

I ove godine u Kaštelima Zinfest - festival dobre kapljice i domaće spize 

"Kaštela će još jednom potvrditi svoju novu orijentaciju brandiranja u turizmu. Ove godine uz kuhanje i kušanje hrane te vrhunske kapljice vina, osigurali smo i poseban prostor za B2B razgovore između proizvođača i distributera koji će se moći u dogovorenim terminima sastati i pregovarati", izjavio je Srećko Radnić iz klastera Zora.

Crljenak kaštelanski vodi bitku da bude najbolji

Joško Stella, zamjenik predsjednice TZ splitsko-dalmatinske županije napomenuo je da turistička zajednica već dugi niz godina promovira kaštelanski Crljenak. "U New Yorku smo na turističkom sajmu ispričali priču o njemu novinarima, agentima i podijelili boce i mislim da je to bio jedan veličanstveni događaj", istaknuo je. 

Danas je predstavljen program ovogodišnjeg Zinfesta

"Čast mi je što mogu predstaviti ovu priču o Crljenku koji je predak nadaleko poznatog kalifornijskog Zinfandela, a naša Kaštela pradomovina Zinfandela i s tim u vezi nastavljamo promidžbu kako bi dali podršku našoj kulturnoj baštini, eno i gastro ponudi kojom obiluju, a Crljenak kaštelanski vodi bitku da bude najbolji", poručila je zamjenica gradonačelnika grada Kaštela, Jadranka Matok Bosančić.

Program festivala

U ime TZ Kaštela nazočnima se obratila Ivana Bilić te kazala kako je povratna informacija gostiju više nego odlična, jer tko jednom proba ovo vino vraća se u tamošnje konobe. "Želimo biti podrška našim vinarima i njihovom kvalitetnom proizvodu", dodala je. Iz prve ruke mogli smo čuti što ovaj festival znači vinarima pa je tako Neven Vuina rekao da je ove godine berba bila odlična!  "Festival za nas znači dosta, to je prilika da se prikažemo široj publici. Drago mi je da se održava u Kaštelima i nadam se da će svake godine biti sve veći", poručio je.

Što se tiče programa u četvrtak 10. i petak 11. studenog, od 12 do 19 sati bit će izlaganje, kušanje vina i jela. Prvi dan od 20 do 22:30 održava se večer Crljenka kaštelanskog uz glazbu Tina i Sandre, a drugog dana u to vrijeme Zinfest grand tasting uz lounge glazbu. Posljednjeg dana, točnije u subotu 12.11. izlaganja i kušanja bit će od 11 do 15 sati. Također, za svu javnost bit će otvorene konobe i vinarije. 


Fotoprilog


Tagovi

Zinfest Crljenak Festival vina Tradicionalna hrana Program Srećko Radnić Joško Stella Jadranka Matok Bosančić. Ivana Bilić Neven Vuina


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]